Budi dio naše mreže

Ključna riječ: tomislav-ivancic

10 poticajnih misli prof. dr. Tomislava Ivančića

Sedam godina je prošlo od smrti velikog čovjeka prof. dr. Tomislava Ivančića, svećenika, teologa, filozofa, kanonika, sveučilišnog profesora, utemeljitelja hagioterapije i još mnogo toga. Donosimo 10 njegovih veoma poznatih i poticajnih misli.

Tomislav Ivančić o bezuvjetnoj ljubavi

"Samo bezuvjetna ljubav omogućuje čovjeku da se vrati i započne nov život. Bezuvjetna ljubav je svjetlo koje rasvijetli tamu i najvećeg zločinca, te ga vrati na pravi put", piše Tomislav Ivančić u knjizi "Ako oprostiš".

Bog je uvijek na strani onih koji su slomljena srca, na strani patnika koji u trpljenju ne očajavaju

"Život nikad ne prestaje, kao što Bog nikada ne može prestati postojati i tebe voljeti. Ne predaj se nikakvom mraku, nikakvom očaju i beznađu i nikad ne vjeruj da se nećeš vratiti na ognjište, da neće biti iscijeljena tvoja rana, i da tvoj život nema smisla iako si u kolicima. Sve može postati novo, i bit će, samo se osloni na Svemogućega", poručujevlč. Tomislav Ivančić u knjizi "Još se možeš vratiti".

TOMISLAV IVANČIĆ Gdje je smisao?

Ništa nas ne čini tako kukavičkima, reče jedan mudar čovjek, i nesavjesnima kao želja da nas svi ljube. Tome bi trebalo dodati da nam ništa ne zadaje toliko boli i muke, ništa nas ne uvodi u toliku depresiju i tjeskobu kao stav prema životu u kojem očekujemo da nas ljudi cijene i vole.

TOMISLAV IVANČIĆ Ja sam na tvojoj strani

Važno je ljubiti čovjeka i pomoći mu da uvidi kako nije važno je li ostvario sve ovdje na zemlji, nego je li ostvario ljubav prema čovjeku, upoznao i širio dobrotu, vjernost i istinu, podsjeća prof. Ivančić.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja