Budi dio naše mreže

Ključna riječ: tomislav-ivancic

Djeca su Božji upitnik poslan ljudima

"Kad smo prestali voljeti i željeti djecu, kad nam nije bilo drago da se ona rađaju, kad nismo imali vremena za djecu i kad su nam stvari postale važnije, tad je sam Bog postao čovjekom i javlja se kao dijete među nama. Ne znaš u kojem djetetu ćeš ga prepoznati, i u kojem će te djetetu on spasiti. Tko voli djecu, taj ima nepokvareno srce. Djeca su među nama da bi nas odvela u nebo", piše Tomislav Ivančić u knjizi "Oaze života".

Šimun Cirenac pomaže Isusu nositi križ

"Svi su me prezreli. Napustili su me oni koje sam ozdravio. I moji najbliži. Krvav i izranjen, potreseni od susreta s majkom, kad sam očekivao ljubav, jednog su čovjeka prisilili da mi pomogne", piše u Križnom putu Tomislava Ivančića.

POSLUŠAJTE Ponovno dostupne emisije prof. Ivančića

U povodu pete obljetnice smrti prof. dr. Tomislava Ivančića, dugogodišnjeg suradnika Hrvatskoga katoličkog radija, u Arhivi emisija na stranici HKR-a od danas su dostupne njegove emisije “Gospodine, nauči nas vjerovati!”, koje je vodio od rujna 2012. do lipnja 2013. godine.

TOMISLAV IVANČIĆ Čovjekov zadatak je: da prašta, ljubi i da povjeruje da je Bog naš dom kojemu se treba vratiti

"A čovjek? Koji je njegov cilj? Zašto je na zemlji? Kamo on ide? Kad je sretan? Kad je osmišljen? Smisao je očito nešto izvan nas. Ide se nekamo preko smrti. Zato ne možemo svojim silama i razumom odgonetnuti cilj. On je preko tajne smrti, izvan našeg sadašnjeg dohvata. Biblija nam otkriva tu tajnu. Ona kaže da je čovjek istjeran iz svog prirodnog ambijenta i poslan u tuđinu, na zemlju, sa svrhom da ponovno uspostavi komunikaciju s Bogom. Da opet povjeruje da ga Bog ljubi. Sve na zemlji, trpljenje i užici, pozivaju nas da se vratimo svom Izvoru, Bogu, da ponovno postanemo snažni i sretni kao Bog koji nam je Otac. Ako dublje promislimo, veći i veličanstveniji cilj ne može biti. Čovjek, dakle, ima neke zadaće: da prašta, ljubi, da povjeruje da je Bog naš dom kojemu se treba vratiti", piše Tomislav Ivančić u knjizi "33 meditacije".

Dok je u tvom srcu Božji blagoslov, a tvoja svijest stoji pred Gospodinom, mir će biti pratilac tvoga dana i tvoje noći

"Moli da Gospodin stalno blagoslivlja tvoje srce. To čisti maštu i podsvijest od ružnih i zlih sjećanja, a unosi pobjedu dobra nad zlom, svjetla nad tamom, i ispunja srce Božjim pogledom na život i svijet. Što ti je srce punije Božjeg blagoslova, to ćeš se lakše oprijeti napasti na grijeh, ali i svakoj nervozi, negativnom izazovu, gruboj kritici, napadu i niskim udarcima. Dok je u tvom srcu Božji blagoslov, a tvoja svijest stoji pred Gospodinom, mir će biti pratilac tvoga dana i tvoje noći. Sve nevolje, nesuglasice i neugodnosti odjednom ćeš moći strpljivo podnijeti i osjetit ćeš da imaš više snage za nepodnošljive situacije, te da je u tebi veća ljubav za druge ljude. To je način na koji te blagoslov mijenja", piše Tomislav Ivančić u knjizi "Za bolji svijet".

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja