Budi dio naše mreže

Dođite na zajedničko gledanje utakmice i okupljanje na molitvu u Splitu!

"Hvala Ti, Gospodine, na daru Domovine! - hrvatska mladost ujedinjena u molitvi" - događaj je koji će se održati u župi Pomoćnice kršćana na Kmanu, Split u subotu navečer. Riječ je o zajedničkom gledanju nogometne utakmice Hrvatska-Slovačka, a kasnije će se održati cjelonoćno klanjanje za Domovinu povodom 28. Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

/ mp
Program večeri “Hvala ti, Gospodine, na daru molitve  – hrvatska mladost ujedinjena u molitvi” u organizaciji SKAC Split u subotu, 16. studenog:
  • 19:00 misa
  • 20:45 zajedničko navijanje i gledanje  utakmice (Hrvatska-Slovačka) u župnom oratoriju
  • 20:00 – 6:00 cjelonoćno klanjanje za Domovinu

Podsjetimo, Hrvatski sabor donio je 1999. godine Odluku o proglašenju 18. studenog Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kojom je određeno na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane grada Vukovara – grada simbola hrvatske slobode. Toga dana prisjećamo se i žrtvi Škabrnje u Domovinskom ratu. Hrvatski sabor proglasio je državnim blagdanom Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga.

Hrvatski katolički radio, i naš reporter Ivica Blažević, i ove će godine biti u Koloni sjećanja u Vukovaru, u ponedjeljak 18. studenog. Kroz javljanja uživo, u našem programu pratit ćemo središnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, razgovarati s preživjelim braniteljima, logorašima, obiteljima stradalih, ubijenih i nestalih branitelja te ćemo se prisjetiti civilnih žrtva rata. Kolega Blažević u program HKR-a javljat će se svakih sat vremena od 6:15, a od 13 sati prenosit ćemo misu za sve žrtve Domovinskog rata koju na Memorijalnom groblju predvodi biskup Ratko Perić.

Ključne riječi:
Skac St

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja