Budi dio naše mreže

Hrvatska mladost ujedinjena u molitvi za Hrvatsku i hrvatski narod poziva na trodnevnicu uoči Dana pobjede koja će se održati od 1. do 3. srpnja u crkvi Marije Pomoćnice kršćana na Kmanu. Za emisiju "Aktualno" Hrvatskoga katoličkog radija razgovarali smo s Danijelom Spahijom iz udruge SKAC Split, jednom od udruga nositeljica ovog programa.

/ at

Spahija je u emisiji navela kako su se mladi grada Splita, odnosno mladi Hrvatske, ujedinili u molitvi za domovinu uoči Dana pobjede. Povodom 5 . kolovoza, odnosno Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja koji je ujedno blagdan Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta mladi će moliti trodnevnicu od 1. srpnja navečer do 4. srpnja ujutro.

Katolička mladež zajedno je u molitvi došla do poticaja da molimo za našu domovinu, za mlade u Hrvatskoj i za mlade koji su izvan Hrvatske. Došli smo na ideju trodnevnice u čast blaženoga Alojzija Stepinca. Htjeli smo se svakako uključiti u 30 dana molitve za domovinu i mislili smo da na ovakav način možemo svojom molitvom doprinijeti našoj domovini, mladima unutar Hrvatske, ali i svima onima koji se nalaze van granica naše domovine”, rekla je Spahija.

Trodnevnica započinje u četvrtak 1. srpnja misom u 19 sati, nakon čega je organizirano euharistijsko klanjanje pred Presvetim uz jednu molitvu bl. Alojziju Stepincu za domovinu. Zatim slijedi prigodni program i zajednička krunica mladih. Idući dan će se nakon mise i klanjanja prikazivati Glavu dolje, ruke na leđa, dokumentarno-igrani film koji obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata.

“U subotu također počinjemo sa svetom misom u 19 sati, nakon toga je klanjanje koje traje do nedjelje u 6 sati ujutro. Pozivamo sve mlade da se uključe cijelu noć da molimo za našu Hrvatsku uoči Dana pobjede”, kazala je Spahija te napomenula da će svake večeri trodnevnice prisutni imati i mogućnost ići na ispovijed.

Sve koji se žele priključiti u Splitu, ali i one koji neće moći doći, Spahija poziva na zajedništvo u molitvi.

Želimo da se mladi ohrabre, da ne gube vjeru, da ne gube nadu. Da pronađu uzor u našim svecima, u blaženom Alojziju koji je divan primjer djelovanja u Hrvatskoj. Neka budu odvažni u svim svojim djelima da ih Gospodin blagoslovi i da sa pouzdanjem idu hrabro naprijed.”

 

Plakat trodnevnice za Hrvatsku i hrvatski narod / Foto: Facebook Misa mladih Split

Ovu incijativu hrvatske mladosti organiziraju SKAC Split, Misa mladih Split, Hrvatsko nadzemlje i Zajednica Molitva i Riječ Split uz potporu udruga poput Franjevačka mladeža Splita, Salezijanska mladeža Split, mladi iz Katoličke karizmatske obnove DS, VIS Gloria, Snaga vjere, Ignis i ostali.

Pojedinosti inicijative možete pogledati na Facebook događaju Trodnevnica za Hrvatsku i hrvatski narod – Split/8/2019, a cijelu emisiju “Aktualno” poslušajte ovdje:

https://www.mixcloud.com/HKMreza/aktualno-u-1115h-010819/

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja