Budi dio naše mreže

Treba se sakriti ispod plašta majke Marije, moleći krunicu svakodnevno.

/ dz

Zamislite vojnika na bojnom polju bez pištolja, bez pancirnog prsluka, bez kacige i bez štita; tako i svako dijete Božje koje je prestalo moliti krunicu. Vojnik bez oružja je vojnik bez nade, a svaki vojnik koji je bez nade na bojištu sigurno je mrtav vojnik.

Kada neprijatelj “zumira” i otkrije da ste ostavili svoju krunicu, on dobro zna da niste samo ranjivi, ali zna i da nećete moći pobjeći kada “otvore vatru” na vas. Kada Sotona otkrije da ste prestali moliti krunicu, on to iskoristi i jedan po jedan, demoni se izmjenjuju u stvaranju nereda od vas i vašeg života.

Onaj koji spava pod plaštem naše majke Marije, nikada neće biti poražen od sotone.

Molite krunicu uvijek i svagdje

Nemojte nikada prestati moliti svoju krunicu, inače ćete upasti u Sotoninu zamku. Prestati moliti krunicu znači napustiti tvrđavu naše majke Marije, a svi oni koji su napustili Mariju, koja je Utočište grješnika, često su se našli pred zlim demonima koji ubijaju radost i nadu, odvraćaju pomoć i blokiraju blagoslove.

Onog dana kada prestanete razgovarati s Bogom i njegovom majkom Marijom, Sotona i njegovi demoni obratit će pozornost kako bi znali kada je najbolje vrijeme za frustracije koje žele sručiti na vas.

Treba se sakriti ispod plašta majke Marije moleći krunicu svakoga dana.

Kada uroniš u krunicu, Sotona te ne može pratiti i koliko god napadao na tebe, anđeli Božji su po zagovoru majke Marije te pokušaje deaktivirali i učinili ih beskorisnima. Onaj koji spava pod plaštem naše majke Marije, nikada neće biti poražen od sotone. Nemojte čekati da napadnu; počni moliti sada.

Veliki svetac redovito je molio krunicu

Kad je sveti Alfonz Liguori već bio star, bolestan i u invalidskim kolicima, te se više nije mogao sam kretati, jedan brat laik vozio ga je navečer po klaustru njegova samostana da udahne svježeg zraka.

Uključivši brata u razgovor, sveti Alfonz ga upita:
“Jesi li danas molio svoju krunicu?”
“Ne sjećam se”, odgovorio je brat, “Onda, pomolimo se sada”, rekao je Svetac. “Ali ti si već tako umoran. Kakva je razlika ako jedan dan ne izmolimo krunicu?” protestirao je brat.
Sveti Alfonz odgovori: “Kad ne bih molio svoju krunicu ni jedan dan, bojao bih se za svoje vječno spasenje.”

 

Sv. Alfonz Marija Liguori / Foto: Santiebeati

Molite svoju krunicu svaki dan, po mogućnosti ujutro kad započnete dan, a nastavite je moliti popodne i navečer i odvojite vrijeme da je molite kao obitelj. Nemojte ispuštati svoju krunicu, inače vas Sotona može iznenaditi neočekivanim napadom.

Jedan od razloga zašto članovi određenih vjerskih redova nose velike krunice oko struka, zavezane za pojas, je to što to simbolizira mjesto na kojem vitezovi i vojnici nose svoje mačeve. Krunica je “oružje” redovnika.

O. Albert Nwosu

Izvor: The Australian Catholics Page

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja