Budi dio naše mreže

Prepoznaj sve ono što te ugušilo u pojedinoj situaciji. Priznaj sam sebi i sve to makni od sebe u Isusovo ime. Sve strahove, sva tlačenja, sve misli, sva lutanja, sve prezire, svu gorčinu, svu povrijeđenost. Neka sve to odstupi od tebe u Isusovo ime.

/ md

Povrijeđenost je teško stanje koje ignoriramo kada počnemo razmišljati o odustajanju od pronalaženja svog budućeg muža ili žene, piše duhos.com.

To je stanje ponosa koje donosi plodove bijesa, ljutnje, ljubomore, zavisti i kukanja. Teško nam je priznati da smo povrijeđeni od nekoga. Narušeno nam je slika koju smo gradili o sebi.

Upravo nas u ovakvim situacijama Gospodin uči! On miljenike svoje stegom odgaja

Nakon što nam se kula koju gradimo s nekom osobom sruši, ostaje razočarenje i prezir. Pitamo se: „Zašto baš ja? Zašto je Gospodin to dopustio?“ Molim redovito za svog muža i odjednom me taj idealan muškarac razočara. Zašto? Možda još nije dovoljno zreo? Možda nema izgrađen stav? Previše je izbirljiv i teško mu je prihvatiti moje nedostatke? Ili je možda problem u meni? Ta i mnoga druga pitanja vrte nam se po glavi.

On to dopušta, jer je izlaz iz povrijeđenosti često ulaz u prostor velikog Božjeg milosrđa i providnosti

Samopuzdanje na nuli. Zašto? Zato što nam je ponekad teško prijeći preko ponosa. Raditi na sebi! Upravo nas u ovakvim situacijama Gospodin uči! On miljenike svoje stegom odgaja. U tom trenutku teško nam je to prihvatiti. Tisuću pitanja prolazi nam kroz glavu. Zašto baš ja? Nije li već dovoljno što me odgaja na području faksa, na području financija, pa čak i u obitelji u kojoj i nije baš najbolja situacija ?Zašto baš sad kad sam u najvećem raspadu?

Prepoznaj sve ono što te ugušilo u pojedinoj situaciji. Priznaj sam sebi i sve to makni od sebe u Isusovo ime

Gospodin nam je u ovim trenucima najbliži, iako nam se čini kilometrima daleko. On nas nikad neće napustiti. On to dopušta, jer je izlaz iz povrijeđenosti često ulaz u prostor velikog Božjeg milosrđa i providnosti. Nije lako to dočekati, ali je moguće.

Doista, u čemu je iskušan trpio, može iskušavanima pomoći

Kako doći do međusobnog praštanja i pomirenja sa sobom, s drugima i s Bogom? Prepoznaj sve ono što te ugušilo u pojedinoj situaciji. Priznaj sam sebi i sve to makni od sebe u Isusovo ime. Sve strahove, sva tlačenja, sve misli, sva lutanja, sve prezire, svu gorčinu, svu povrijeđenost. Neka sve to odstupi od tebe u Isusovo ime.

Probaj uspostaviti Božji mir u srcu. Znam, teško je, ali zapamti – Bogu ništa nije nemoguće!
„Doista, u čemu je iskušan trpio, može iskušavanima pomoći.“ (Heb 2, 18) Sve što smo pretrpjeli od dečka/djevojke postat će slađe i blagoslovljeno po životu Isusa Krista u nama. Dopustimo njemu da nas oblikuje kao lončanicu, da pročisti svaku povredu i okrene svako zlo na dobro ( Rim 8, 28).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja