Budi dio naše mreže

Ocu je bilo dovoljno stalo da pošalje svoga Sina da podijeli sa mnom moje probleme i frustracije. Božansko dijete bilo je poruka koja mi je poslana, kako bih se mogla suočiti s patnjom i kušnjama svakodnevnog života. Više nije bilo puste samoće, već samoće s Onim koga sam voljela i koji voli mene. Različite patnje i boli i dalje mi se javljaju, ali Isus i ja ih prihvaćamo zajedno.

/ im

Televizijska kuća EWTN nedavno je otkrila do sada još neobjavljenu božićnu poruku pokojne Majke Marije Angelice, a uz prethodno dopuštenje objavio ju je portal Church POP. Božićnu poruku majke Marije Angelice prenosimo u cijelosti.

Pitam se razumijemo li poruku Božića.

Za mnoge je to vrijeme davanja i primanja, cjenkanja i frustracije oko toga što kupiti teti Sari, koja se nikada nije zadovoljila vašim darom, ili ujaku Petru, koji gunđa na svaki par čarapa koje ste mu ikad dali. Djeca žele darove i igračke koje si ne možete priuštiti, a vaš muž vam stalno govori da će sljedeće godine biti bolje – ali on to govori posljednjih deset godina!

Zatim, tu je svađa iz godine u godinu o tome koga iz  obitelji ćete posjetiti da proslavite božićne blagdane ove godine. Da, moguće je da Božić dođe i prođe dok jedva da imate vremena poslušati božićnu pjesmu. U stvari, vjerojatno ste ih slušali cijeli mjesec, ali nikada niste shvatili poruku.

U čemu se krije prava poruka Božića?

To sam si pitanje postavljala kada sam bila mlada. Kao dijete jednoroditeljske obitelji, Božić je u najmanju ruku bio sumoran. Moja majka si nikad nije mogla priuštiti božićno drvce ili darove. Otišli bi kod bake na večeru, a zatim se vratili u hladan stan, gdje je moja majka gorko plakala.

Velika gozbu topline, radosti i pjesme ostala je u sjeni stvarnosti, stvarnosti usamljenog života. Život siromaštva i odbačenosti, tuge i frustracije. Najžalosnije od svega bilo je to, što nije bilo nade da će sljedeći Božić biti drugačiji.

Zatim sam, kroz niz događaja koji su očitovali Božju osobnu ljubav prema meni, postala redovnica u franjevačkom kontemplativnom redu. Tek tada mi je postala jasna prava poruka Božića. Kada pogledam unatrag, poruka je oduvijek bila tu, ali bol u srcu zamaglila je viziju.

U samostanu je naglasak na Djetetu koje je došlo na svijet da doživi upravo onu srcobolju i siromaštvo koje me proganjalo cijeli život. Bila sam gurnuta u srcobolju i siromaštvo zbog očevog odbijanja.

Isus je izabrao siromaštvo zbog ljubavi svog Oca prema čovječanstvu. Želio mi je dati konkretno, fizičko iskustvo te Ljubavi. Ocu je bilo dovoljno stalo da pošalje svog Sina da podijeli sa mnom moje probleme i frustracije. Božansko dijete bilo je poruka koja mi je poslana, kako bih se mogla suočiti s patnjom i kušnjama svakodnevnog života. Više nije bilo puste samoće, već samoće s Onim koga sam voljela i koji voli mene. Različite patnje i boli i dalje mi se javljaju, ali Isus i ja ih prihvaćamo zajedno.

Različite patnje i boli i dalje mi se javljaju, ali Isus i ja ih prihvaćamo zajedno.

Sada imam mir usred nemira, nadu kada se čini da je sve izgubljeno i vjeru u tami. Spoznaju da On živi u našoj sredini i daje mi hrabrost.

Ovo je bilo moje iskustvo. Vaše iskustvo može biti znatno drugačije, ali važno je da ne dopustite da vam godišnje svečanosti zamagljuju vid. Ne morate se pridružiti samostanu da biste čuli poruku Božića. Poruka je već u vašem srcu, jer tu živi Ljubav.

Sretan Božić,

Majka Mary Angelica

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja