Budi dio naše mreže

Posjetitelji Vatikana u listopadu će moći vidjeti pročelje Bazilike svetog Petra osvijetljeno video prikazom koji priča priču o prvom papi Crkve.

/ dz

Osmominutni video “Follow Me: The Life of St. Peter” (“Slijedi me: Život sv. Petra”) projicirat će se na pročelju bazilike svetog Petra svaku večer od 2. do 16. listopada s početkom u 21 sat, piše CNA.

Kratki pregled videa na konferenciji za novinare u Vatikanu 20. rujna otkrio je da će on prikazati video u slikama renesansnih umjetnina pronađenih u Vatikanskim muzejima i unutar bazilike.

Kardinal Mauro Gambetti, nadsvećenik Bazilike svetog Petra, rekao je da je ovo prva od nekoliko pastoralnih inicijativa za pomoć u dočeku hodočasnika na grobu svetog Petra uoči jubilarne godine Crkve 2025.

Prema kardinalovim riječima, Vatikan očekuje 30 milijuna posjeta tijekom jubilarne godine.

“Važno je da vide lice Majke Crkve koja svakoga prima. Mislili smo pokazati sliku rane Crkve, utemeljene na Petru i njegovom ispovijedanju vjere”, rekao je Gambetti.

„Mislimo da će ljudi biti vođeni Petrovim primjerom da se susreću s Gospodinom i svojom braćom i sestrama, da žive svoje iskustvo hodočasnika i da odu obnovljeni. To je integrirano pastoralno djelovanje”, dodao je.

Displej će se projicirati na pročelje Bazilike svetog Petra svakih 15 minuta između 21 sat. i 23 sata tijekom prva dva tjedna listopada.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja