Budi dio naše mreže

6 predivnih osobina kojima je Bog obdario žene

Mnoge osobine koje pripisujemo ženama, poput osjećajnosti, pronicljivosti i nježnosti ponekad smatramo karakteristikama koje prikazuju slabosti, međutim ako ih promatramo kao Božje darove razumijemo da upravo te osobine osnažuju žene, ali i obogaćuju društvo u cjelini.

/ at

Osjećajnost koju žene otvoreno pokazuju, ženska intuicija, visoka svijest o duhovnim stvarima i volja da budu emocionalno otvorene donosi, izrazito potrebnu, nježnost i toplinu u surovu i ponekad tešku stvarnost. Portal Crosswalk donosi 6 divnih osobina koje krase žene i koje, ako su dobro iskorištene, čine ovaj svijet barem malo boljim i ljepšim.

Osjećajnost

Vrlo je hrabro i lijepo imati samopouzdanja osjećati nešto duboko i te emocije pokazati na milostan i graciozan način.

I Bog pokazuje velike emocije kroz cijelo Sveto Pismo. On je duboko emocionalan i pokazuje svoje emocije te se vjernici mogu ugledati na to i samopouzdano pokazati što osjećaju. Ne morate svoju osjećajnost skrivati, ona je moć darovana od Boga kojom Boga možete slaviti.

Pronicljivost

Odavno rasprostranjena misao o “ženskoj intuiciji” temelji se na pretpostavci da žene često mogu osjetiti kako se drugi oko njih osjećaju. Češće primjećuju suptilne detalje u komunikaciji, pa primijete ako netko pati čak i kada se osoba to trudi sakriti.

Ženama je Gospodin podario drugačiju snagu nego muškarcima. Iako su mnogi ljudi pronicljivi, jer svi komuniciramo i živimo u društvu, žene će češće biti više samopouzdane u tome da priđu nekome za koga smatraju da je u nevolji i da upitaju treba li pomoći.

Inteligencija

Ženska inteligencija jednako je mjerljiva, Bogom dana i vrlo potrebna u Kraljevstvu Božjem, neovisno o zanimanju kojim se određena žena bavi.

Ljudska inteligencija uopće je predivan Božji dar, a rješavanje mnogih problema često ovisi o kombinaciji “muškog” linearnog razmatranja i “ženskog” povezivanja različitih perspektiva.

Snaga

Ženska snaga drugačija je od muške, prvotno zbog toga što su muškarci i žene biološki različiti i to je sasvim u redu. Na taj način, jedni druge upotpunjujemo.

Žene su uporne, hrabre, odane, suosjećajne, kreativne, senzibilne, pa čak i tvrdoglave. Ali ono što razlikuje snažnu ženu od slabe je činjenica da slabe žene zapravo sve te karakteristike iskorištavaju kako bi kontrolirale druge, dok snažne žene rade na sebi.

Ranjivost

Ranjivost se ne čini uvijek kao divan i Bogom dan dar. Najveća bol koju osoba u životu osjeti dogodi se kada se čovjek otvori, bude iskren i ranjiv, te ga tada netko iskoristi i povrijedi.

Ono što žene čini snažnima je činjenica da su, unatoč boli, hrabre ponovno pokazati svoju ranjivost. Takva otvorenost potiče i druge da si dopuste biti ranjivi i iskreni.

Ženstvenost

Ženstvenost je poseban i predivan dar koji objedinjuje svu snagu, inteligenciju, ranjivost, pronicljivost i osjećajnost u jednu žensku osobu koja je, na svoj jedinstveni način, čudesna slika Božja.

Ključne riječi:
Bog božji dar dar žene

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja