Budi dio naše mreže

Bez obzira na to koliko smo zaposleni, svi možemo odvojiti vrijeme za ovu jednostavnu, brzu i snažnu pobožnost. To je izvrstan komad duhovnog oklopa i ako ga vjerno prakticirate, rasti ćete u svetosti i pronaći snagu u svojim borbama protiv grijeha.

/ dz

“Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. “Sv. Pavao

Svakodnevno se suočavamo s raznim iskušenjima grijeha. Ta iskušenja imaju mnogo oblika. Neki od nas bore se s eksplozivnim temperamentom, drugi sa sebičnošću, treći s pornografijom, neki pak s pohlepom i materijalizmom. Božjom milošću možemo prevladati te grijehe. Čista snaga volje, međutim, nije dovoljna, piše Sam Guzman s portala Catholic Gentleman.

U duhovnoj borbi potrebno nam je duhovno oružje, pa danas započinjem niz o nadnaravnim instrumentima koje možemo koristiti za borbu protiv grijeha i rast u svetosti. Ovo oružje predali su nam veliki sveci katoličke vjere, a ono je testirano i dokazano na polju duhovne bitke.

3 Zdravomarije

Budući da je danas blagdan Marijina kraljice, smatrao sam da bi bilo prikladno razgovarati o pobožnosti koja poziva Kraljicu neba u pomoć – praksu izgovaranja tri Zdravomarije svako jutro i prije spavanja. Ovu jednostavnu, ali snažnu pobožnost potaknuli su mnogi veliki sveci, uključujući svetog Antuna Padovanskog, svetog Leonarda iz Port-Mauricija i svetog Alfonza Liguorija. Smisao pobožnosti je tražiti od Gospe milosti za sveti život svaki dan. Svaka Zdravo Marija u čast je Osobe Presvetog Trojstva i traži posebnu milost.

U viziji danoj sv. Matildi, Blažena je majka opisala pobožnost ovim riječima:

Prvom Zdravo Marijo, zamolit ćeš me na temelju vrhovne moći koju mi ​​je Bog Otac dao da te  učvrstim u svim tvojim borbama i da te branim od moći zloćudnog neprijatelja.

Do druge Zdravo Marijo, zamolit ćeš me, kroz zadivljujuću mudrost koju sam dobila od svog Sina, da pustim da istina obasja tvoju dušu i da iz nje odagna mrak neznanja i zabluda.

Do treće Zdravo Marijo, tražit ćeš od goruće vatre ljubavi kojom me raspalio Duh Sveti, da ti dam takvu žarku ljubav koja će ti omogućiti da nadvladaš strah i borbu smrti.

Ova pobožnost posebno je moćno oružje u borbi protiv grijeha požude. Sveti Alfonz, jedan od najvećih promicatelja ove pobožnosti, preporučio je na kraju dodati sljedeću molitvu: “Svojim čistim i bezgrešnim začećem, o Marijo, učini moje tijelo čistim, a moju dušu svetom.” Druga je mogućnost moliti: “Majko, sačuvaj me danas od smrtnog grijeha.”

Bez obzira na to koliko smo zaposleni, svi možemo odvojiti vrijeme za ovu jednostavnu, brzu i snažnu pobožnost. To je izvrstan komad duhovnog oklopa i ako ga vjerno prakticirate, rasti ćete u svetosti i pronaći snagu u svojim borbama protiv grijeha.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja