Budi dio naše mreže

Na današnji dan 1993. godine Srbi žestoko odgovaraju na uspjehe Hrvatske vojske u Medačkom džepu.

/ Borna Marinić

Nakon što je razaran prethodnog dana, u 11 sati i 30 minuta topovima je i višecjevnim bacačima raketa opet napadnut Karlovac. Projektili su padali po samom središtu grada. U jakom topničkom napadu tog dana život je izgubilo osam stanovnika, među kojima jedna trudnica i jedno dijete. Ranjene su 23 osobe, od kojih 13 teško. Istovremeno topnički je napadnuta i Duga Resa. Poginuo je karlovački novinar Tomica Belavić.

Nakon što je na temu olimpizma pročitao prilog u dnevniku Hrvatskog radija Karlovac gdje je bio zaposlen, vraćajući se s posla iznenada je započelo granatiranje grada a jedan geler iz topovske granate koja je završila u krošnji jednog kestena na promenadi ga je pogodio. Na putu do bolnice je preminuo. U tim teškim danima za Karlovac događale su se i anegdotalne situacije, a jednu je u knjizi „Neispričane priče“ opisala novinarka Željka Pulez.

Borna Marinić / Foto: HKM

Borna Marinić magistar je povijesti koji se niz godina bavi temom Domovinskog rata. Od 2013. uređuje i vodi Facebook stranicu Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat. Autor je više knjiga i dokumentarnih filmova na temu Domovinskog rata, a kao novinar radio je dvije godine u HRT-ovoj emisiji TV Kalendar. Od ožujka 2019. uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute na Hrvatskom katoličkom radiju. Vlasnik je obrta CroHis kojim promiče vrijednosti Domovinskog rata.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja