Budi dio naše mreže

Roba Kenneyja je napustio otac kada je imao 14 godina, no odlučio je pretvoriti to iskustvo u priliku za oprost te je odlučio da će ubuduće pomoći djeci koja nisu imala oca u svojim životima.

/ ps

Roba Kenneyja je napustio otac kada je imao tek 14 godina. U trenutku kada je postajao odrasla osoba, nije imao oca koji bi ga usmjerio i vodio na tom putu. No, kada se njegov vlastiti brak nalazio u poteškoćama, Rob se okrenuo Bogu. To mu je iskustvo pomoglo da oprosti svome ocu prije nego što je preminuo, prenosi portal Aleteia. 

Kenney je u braku već 29 godina i ima dvoje uspješne djece: Kristine i Kylea. No Kenney je htio nešto više učiniti. “Moj je životni cilj odgoajati dobre ljude. Ne samo djecu, nego ljude”, poručio je.

Stoga je za vrijeme karantene odlučio sebe snimiti kako poučava neke osnovne životne vještine kako bi djeca koja nemaju prisutnu očinsku figuru u svome životu mogla te stvari naučiti.

Činjenica da su mu djeca odrasla i da ne žive više s njim ga je potaklo na promišljanje kako može drugima pomoći. Stoga je za vrijeme karantene odlučio sebe snimiti kako poučava neke osnovne životne vještine kako bi djeca koja nemaju prisutnu očinsku figuru u svome životu mogla te stvari naučiti.

Na njegovom se Youtube kanalu nalaze razni videi o osnovnim vještinama poput vezanja kravate do mijenjanja gume na autu. “Volio bih da kanal bude o svakodnevnim zadacima, no također bih volio podijeliti i mudrost koju sam stekao kroz godine kako bih potaknuo ljude”, rekao je predani otac. Njegovi su savjeti dirnuli srca mnogih te je u kratkom roku došao do velikog broja pratitelja – skoro 2 milijuna. “Mislio sam da ću samo pokazivati ljudima kako učiniti stvari, no ovo ima puno dublji odjek”, priznao je.

Priznao je kako je i sam kao otac mnogo puta pogriješio, no upravo je zato važno tražiti oprost

Nakon što je primijetio koliko je ljudi počelo pratiti njegove sadržaje, izrazio je zahvalnost u jednom videu. Istaknuo je kako ne pretpostavlja da su njegovi savjeti najbolji te da sigurno postoji raznih izvora online. Priznao je kako je i sam kao otac mnogo puta pogriješio, no upravo je zato važno tražiti oprost te kako je potrebno da svi budemo dobri jedni prema drugima.

Veliki odjek njegovog kanalu u javnosti ističe kolika je potreba za pozitivnom i brižnom očinskom figurom u životu djeteta. Sada i ona djeca koja nisu imala to iskustvo mogu to donekle doživjeti zahvaljujući ovom dobro raspoloženom ocu.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja