Budi dio naše mreže

Učiteljica Luciana Lira nije dvojila oko toga što činiti. Kada je dobila poziv od roditelja njenog učenika može li skrbiti o njihovom novorođenom djetetu jer je ostatak obitelji zaraženo koronavirusom, odmah je pristala.

/ ps

Posljednjih mjeseci doznajemo o brojnim požrtvovnim učiteljima koji se trude ne samo poučavati, nego i brinuti o dobrobiti svojih učenika za vrijeme pandemije koronavirusa. Među njima je i učiteljica Luciana Lira, koja je jednog dana dobila neobičan poziv od jedne majke, prenosi portal Aleteia.

Kada je došlo vrijeme da maleni Neysel dođe po prvi put u svoj dom, nitko nije mogao brinuti o njemu.

Majka, zvana Zully, upravo je rodila nedonošće početkom travnja te je bila zaražena koronavirusom. Bio joj je potreban respirator i njega u bolnici. Njen suprug i sedmogodišnji sin također su bili zaraženi. Stoga kada je došlo vrijeme da maleni Neysel dođe po prvi put u svoj dom, nitko nije mogao brinuti o njemu.
Zullyin suprug Marvin zamolio je Liru ako bi mogla brinuti o djetetu dok se njegova supruga ne vrati iz bolnice i dok se obitelj ne oporavi. Lira je inače učiteljica engleskog za njhovog starijeg sina te je nedavno pomogala obitelji s nekim poteškoćama te je odmah pristala pomoći. Preuzela je privremeno skrbništvo o djetetu i dovelo ga u svoj dom.
Kako će svatko od nas odgovoriti kada smo jednostavno zamoljeni da dođemo pomoći?
Lirina prijateljica, Joy Colon, podijelila je njenu priču na Facebooku te je podijelila kako su reagirale medicinske sestre kada su vidjele tko dolazi po dijete. “Medicinske sestre u bolnici pitale su moju prijateljicu da li je majčina sestra, ili možda, rođakinja kako je navedena kao primarni kontakt, Lira je odgovorila: ‘Ja sam samo učiteljica'”.
Prijateljica je nadodala kako nas: “… ovaj nesebičan čin podsjeća na našu ljudskost, zbog čega smo svi nužni jedni drugima. Kako će svatko od nas odgovoriti kada smo jednostavno zamoljeni da dođemo pomoći?”.
Stalo nam je do naših učenika i njihovih obitelji i svatko treba znati da smo tu za njih i da želimo pomoći.
Dok je Lirino nesebično djelo uistinu prekrasno, također valja istaknuti kako povjerenje majke da joj povjeri brigu o njenom novorođenom djetetu puno govori o tome kakva je Lira osoba. U intervjuu za ABC7 rekla je: “Stalo nam je do naših učenika i njihovih obitelji i svatko treba znati da smo tu za njih i da želimo pomoći”, poručila je učiteljica.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja