Budi dio naše mreže

Misionarke ljubavi, sestre Majke Terezije, dijele hranu i obroke za 40 tisuća obitelji u različitim dijelovima Kalkute, a posebice u vrlo siromašnom području Howraha.

/ mp

„To je velika pomoć ljudima Howraha, jednom od najsiromašnijih područja grada. I sestra Prema, generalna glavarica misionarki ljubavi, osobno je dijelila poklon pakete“, kazao je nadbiskup Kalkute mons. Thomas D’Souza.

Nakon što je indijska Vlada 24. ožujka proglasila karantenu, milijuni ljudi su izgubili poslove i plaće, broj siromašnih i beskućnika se povećao. Mnogi od njih su migranti koji su došli u grad kako bi pronašli posao, a sada se zbog pandemije i izoliranih gradova ne mogu vratiti u svoja sela, prenosi Nedjelja.ba.

Dominic Gomes, generalni vikar nadbiskupije, komentira kako su sestre misionarke odmah na prvoj liniji zajedno s najsiromašnijima.

„Ono što one rade je ogromna humanitarna pomoć onim koji su zaboravljeni i ostavljeni bez pomoći“, rekao je.

Sestre nude pakete koje sadrže rižu, šećer, pšenično brašno, suhe mahunarke, leću. S kamionom i vozilom hitne pomoći one obilaze različite gradske četvrti kako bi podijelile pomoć i pomogle bolesnima. Kada distribuciju završe na jednom području, prelaze u drugo.

Nadbiskup D’Souza podsjetio je da su mnoge biskupije obilježile tjedan enciklike Laudato si’. Ipak podsjetio je kako su njihove najveće brige pomoć siromašnima i nezaposlenima. Prokomentirao je i ciklon Amphan govoreći kako to ima veze s enciklikom Laudato si’ jer je to znak razornog učinka ljudskih aktivnosti na okoliš.

„Divlja krčenja šuma, upotreba plina za industriju, zagađenje, globalno zagrijavanje uzrokuju klimatske promjene koje ciklone čine još štetnijim“, rekao je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja