Budi dio naše mreže

"Nisu vjerovali da ću biti posvećen radu i odluci koju sam donio, ali pokazao sam mnogima da su bili u krivu. To me raduje neizmjerno jer sad svi vide što čovjek može napraviti kada vjeruje u Krista", dio je svjedočanstva o cjeloživotnom projektu izgradnje katedrale u Španjolskoj na kojem radi jedan čovjek već 60 godina.

/ fe

“Kada sam počeo graditi katedralu, na ulici se pričalo da sam poludio”, riječi su Madriđanina Justa Gallega koji više od 60 godina samostalno gradi katedralu – prenosi Great Big Story. Kao mladić pridružio se trapistima, katoličkom monaškom redu koji slijedi Pravilo sv. Benedikta. Nakon osam godina provedenih u samostanu napušta ga zbog teškog zdravstvenog stanja koje se pogoršavalo uz režim koji je dio monaškog reda. Katedralu je počeo graditi zahvaljujući roditeljima koji su mu u nasljedstvo ostavili komad zemlje, a na pothvat se odlučio zbog obećanja koje je dao Gospi od Stupa – ako ozdravi od bolesti tuberkuloze, izgradit će svetište Gospi pod čiju se zaštitu utjecao.

Justo Gallego Martínez, poznat i kao don Justo, nije imao naobrazbu iz područja arhitekture ili građevinarstva. Njegovo obećanje i volja usmjereni kroz vjeru koju je gajio u srcu urodili su plodom koji je danas veliki prikaz životne ustrajnosti i predanosti. Kada je napunio 90 godina rekao je kako je svjestan da projekt neće dovršiti za ovoga života. Ipak svaki dan nastavlja s naporom koji napaja vjerom.

Don Justo katedralu je nazvao Nuestra Señora del Pilar – Naša Gospa od Stupa.

“Nisu vjerovali da ću biti posvećen radu i odluci koju sam donio, ali pokazao sam mnogima da su bili u krivu. To me raduje neizmjerno jer sad svi vide što čovjek može napraviti kada vjeruje u Krista. Kada umrem katedralu ostavljam u Božjim rukama”, rekao je ovaj simpatičan i hrabar starac.

Justovu priču i kako katedrala izgleda pogledajte u nastavku:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja