Budi dio naše mreže

Scarlett Raucci koristi svoj umjetnički talent i velikodušno srce kako bi pomogla onima kojima je potrebno.

/ mp

Sedmogodišnjakinja dobrog srca koristi svoje kreativne talente za prikupljanje novca za beskućnike. Scarlett Raucci bila je zauzeta prikupljanjem impresivnog portfelja umjetničkih djela, uključujući oslikane kamenčiće, kamenje i školjke među ostalim darovima ispranim na obali. Mini-Michelangelo također je angažirao i druge članove obitelji da joj pomognu u projektu u kojem su se dvije župe okupile u njihovoj matičnoj američkoj državi Rhode Island kako bi pomogla ugroženima, donosi Aleteia.

Rukom vodiljom svoje bake, Marian Mattison, mlada Scarlett započela je projekt koji uključuje župljane crkve St. Thomasa Morea u Narragansettu, a među njima se nalazi i Scarlettina obitelj, i one iz crkve St. Patrick u Providenceu, gdje njezina baka volontira.

Župnik župe sv. Thomasa Morea, vlč. Marcel Taillon je za mrežnu stranicu Rhode Island Catholic istaknuo: „To je kreativna dobrotvorna djelatnost, a to je ono što svijetu treba ovih dana. To je kršćanski život.”

Zahvaljujući prodaji umjetničkih djela Scarlett, kroz neprofitnu organizaciju uspjela je kupiti 450 pari čarapa i donjeg rublja koji su donirani crkvi sv. Patrika u Providenceu koji brinu o beskućnicima.

“To je djelo tako nevjerojatne zajednice. Od Scarlett koja je pokretačka snaga svega ovoga, pa sve do Marian i svih u sv. Thomasu koji doprinose svojim talentima na toliko različitih načina “, objasnio je vlč. Ruggieri, iz crkve sv. Patrika.

Ideja za tim projektom prvi put se pojavila 2019. godine kada je Scarlett bila vani s bakom koja se divila blagu koje je more ispralo na obalu. Tijekom ljeta prikupila je impresivnu kolekciju kojoj je dodala svoj umjetnički dodir. Tada je s bakom smislila kako najbolje iskoristiti prihod od prodaje, a Scarlett je inzistirala na tome da dobit ide u vrijedne svrhe.

2020. poduzetnički nastrojena djevojčica nije htjela dopustiti da je pandemija zaustavi. Postavila je stol na lokalnoj farmi i prodala svoja remek-djela. Kako bi poštivala socijalno distanciranje, Scarlett je smislila pametno rješenje nudeći oslikane školjke kao promjenu. Ideja je uspjela, a prikupljeno je 1.150 dolara za kupnju potrepština za beskućnike. Vlč. Ruggieri je zatim beskućnicima dao čarape i donje rublje.

Scarlett se nada da će nastaviti svoje dobrotvorne napore, a čak je pridobila prijatelje koji užurbano pletu kape i šalove koje će dati beskućnicima diljem Connecticuta.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja