Budi dio naše mreže

Iz đakovačkog samostana Milosrdnih sestara sv. Križa za jubilej HKR-a dobili smo predivnu čestitku, punu ljubavi i simbolike! Pismo s. Margite donosimo u cijelosti:

/ hjb

Poštovano uredništvo i svi dragi djelatnici HKR-a!

Prije 25 godina blagopokojni kardinal Kuharić najavio je: “Hrvatski katolički radio bit će glas Crkve. Želi odgajati savjest svojih vjernika da znaju birati ono što je dobro, istinito i plemenito. U ime Božje započinjemo ovo djelo!”

Otada HKR neumorno sije riječi Božje, riječi ohrabrenja, riječi utjehe. Neka vam Gospodin uzvrati za sav vaš trud oko prenošenja radosne vijesti putem valova Dobrog radija za dobre ljude!

Želimo vam čestitati na ovaj, simboličan, način. To je čestitka za sve djelatnike. Na stolu je torta sa oznakom 25 godina vašeg djelovanja. Križ na stolu znak je kršćanskog usmjerenja sadržaja koji nudite. Šahovnica je znak da je radio hrvatski. Pokraj se nalazi vaza sa cvijećem kojim vam mi, sestre sv. Križa, želimo čestitati obljetnicu i boca za nazdraviti. Sedam figura predstavlja biblijski broj savršenstva. Tu ste, dakle, uključeni svi djelatnici HKR-a, bez obzira na zadaću koju vršite. Objedinjuje se raznolikost programa duhovnog, odgojnog, informativnog i zabavnog (križ, šahovnica, torta, cvijeće, boca).

Dar s. Margite HKR-u

Sve figure su od morskih i riječnih školjki i puževa. Bog je kreativan u stvaranju školjki i puževa. Ta raznolikost u čestitci slika je Božje kreativnosti koju je ulio u vaš rad na radiju. Svatko od vas ima svoj dar koji koristi na slavu Božju. Puslice na torti su od vrtnih pužića, HKR na radioprijemniku je od ježevih bodlji, broj 25 na torti od morskih sitnih pužića, stol od ježeve kućice, noge stola od krakova raka, kao i donji dio boce. Križ je načinjen od riječnih školjki. Lica i kosa figura također su od riječnih školjki. Šahovnica je od morske zvijezde (jer samo jedino nju imala crvene boje).

Dar s. Margite HKR-u

U ime Milosrdnih sestara sv. Križa figurativnu čestitku izradila je vaša vjerna slušateljica, s. Margita Gašparovsky!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja