Iako je njegov restoran Mirazur bio zatvoren za vrijeme karantene, međunarodno priznati kuhar Mauro Colagreco odlučio je služiti obroke zdravstvenim djelatnicima.
Mauro Colagreco jedini je Argentinac koji je nagrađen trima Michelinovim zvjezdicama, najviše gastronomsko priznanje u svijetu. Colagreco posjeduje restoran Mirazur na francuskoj rivijeri koji slovi kao jedan od najboljih restorana na svijetu, a uslijed proglašenja pandemije morao je, kao i svi ostali uslužni djelatnici, privremeno zatvoriti svoj lokal. Međutim, kako prenosi Aleteia, Colagreco nije mirovao do lipnja, od kad je njegov restoran ponovo u pogonu, već je pronašao način kako iskoristiti svoje talente na dobro društva.
Inače jedan obrok u Mirazuru košta između 350 i 400 eura, te je ponovnim otvaranjem u lipnju restoran već ispunio popis rezervacija za ostatak godine. Međutim od travnja se središnjica restorana premjestila pored bolnice La Palmosa kako bi radnici besplatno služili obroke zdravstvenim djelatnicima koji su na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa.
Imamo obavezu i odgovornost, jer iako je naš restoran vodeća u inovacijama, također mora biti primjer vrijednosti
Nisu štedjeli na eleganciji i kvaliteti, naime, svi su obroci napravljeni od proizvoda iz privatnog vrta restorana i donacija lokalnih dobavljača. Kako je rekao Colagreco za argentinski list Clarin:
“U Mirazuru smo kuhali za bolnicu u Mentonu i za beskućnike. Imamo obavezu i odgovornost, jer iako je naš restoran vodeća u inovacijama, također mora biti primjer vrijednosti”.