Budi dio naše mreže

"Studenti za vrijeme izolacije i nastave na daljinu odlučili su jednim malim video uratkom ujediniti snage i pokazati da ih nemili događaji neće zaustaviti u njihovom bavljenju glazbom", rekla je za Hrvatsku katoličku mrežu njihova profesorica klavira na studiju Crkvene glazbe Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu Vesna Šepat Kutnar.

/ Branimir Gubić

Karantena je ljude diljem svijeta pa tako i Hrvatske podsjetila koliko kreativni jesu i mogu biti. Mnogi kreativci proteklih tjedana na društvenim mrežama dijele svoje inspirativne ideje i trenutke. Isto su učinili i studenti na studiju Crkvene glazbe na zagrebačkom KBF-u, a video je na svojoj Facebook stranici podijelila profesorica klavira Vesna Šepat Kutnar.

“Izbor je pao na Sibeliusovu klavirsku minijaturu The sapin (Jelka) op. 75, br. 5 koju su studenti podijelili u male dijelove. Premda su posve različiti po svom glazbenom temperamentu, doživljaju glazbe, tehnici, po vrsti i poziciji instrumenta u svom domu, dali su djelić sebe. Svatko na svom klaviru, u svojoj sobi, u svom gradu”, rekla je Šepat Kutnar.

Studenti koji izvode klavirsku minijaturu su Antonija Jurinec, Luka Goletić, Mateo Klasić, Kristijan Martinec, Ivon Fabijanec, Ivan Marčić, s. Matea Šipić.

Poslušajte izvedbu studenata koji se nadaju da će potresom oštećena zgrada KBF-a ubrzo moći podržati njihovo druženje na 3. glazbenom katu.

https://www.facebook.com/vesna.sepatkutnar/videos/2964826993600023/

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja