Budi dio naše mreže

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu s prvom korizmenom nedjeljom kreće i s novom humanitarnom akcijom "Posni pereci u pomoć priteci". Naime, potrebna im je pomoć kako bi uredili prostore u kojima bi korisnici Pučke kuhinje čekali hranu. Stoga su osmislili prigodnu prodaju korizmenih pereca, posnih zalogaja prigodnih za izvršavanje posta o kruhu i vodi.

/ mp

Kako nam je otkrio voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović, ti pereci se pakiraju u vrećice, a u svakoj vrećici nalazi se njih 13.

“Taj broj je broj sv. Antuna Padovanskog jer je 13. lipnja i preminuo. Perece ćemo ponuditi svima koji žele sudjelovati svojim donacijama za uređivanje prostora gdje korisnici Pučke kuhinje čekaju podjelu hrane. Posni zalogajčići mogu se nabaviti u Pučkoj kuhinji te u župi sv. Antuna Padovanskog, utorkom i nedjeljom nakon mise kao i danima kad se moli križni put srijedom i petkom”, istaknuo je naš sugovornik.

Podsjetio je na veliki uspjeh prošlogodišnje prodaje korizmenih pereca kad su prikupljali za nove kotlove u Pučkoj kuhinji te zahvaljuje svima koji su već pomogli, a i onima koji će svojom donacijom pomoći ove korizme.

Voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović / Foto: HKM

Novac se može donirati i na žiro račun:
Zagrebačka banka
IBAN HR6323600001101567611.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja