Budi dio naše mreže

Da ima nade za hrvatsku budućnost pokazale su ove nedjelje, 13. listopada, obitelji s brojnom djecom na slavljima krštenja diljem Hrvatske.

/ mpp/IKA

Mateja, peto dijete u obitelji Rukavina, krstio je delegat đakovačko-osječkog nadbiskupa vlč. Matej Glavica u konkatedrali sv. Petra i Pavla apostola.

Krštenje petog djeteta obitelji Rukavina / Foto: Župa Sv. Petra i Pavla, apostola

Aktualizirajući evanđeoski odlomak o susretu bogatog čovjeka s Isusom, vlč. Glavica istaknuo je kako su si i roditelji krštenog Mateja Rukavina, Martin i Lucija zasigurno postavljali pitanje „što nam je činiti da bismo baštinili život vječni?“, te u savjesti dobili odgovor kako im se iznova valja otvoriti novome životu.

Utirati vjernički odgoj

„Vaša otvorenost životu prepoznatljiv je i konkretan odgovor kojega ste dali Isusu koji je od vas zatražio da kroz prihvaćanje djece i njihov vjernički odgoj utirete svojoj obitelji put u vječni život“, rekao je propovjednik obraćajući se roditeljima naglasivši da ih se ne ističite jer imaju petero djece, „nego jer se u u njihovu svjedočanstvu prepoznaje jasnoća i način na koji odgovoriti pozivu koji Isus svakome upućuje; odricanja vlastite komocije, samodostatnosti i zatvorenosti u sebe za dobrobit drugoga čovjeka“.

Malenu Martu Brigitu, peto dijete Ivana i Simone Agnić krstio je pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Edvard Pund u u Župi sv. Mihovila ark. u Kaštel Kambelovcu.

Krštenje petog djeteta obitelji Agnić / Foto: Silvana Burilović

Malog Ivana Rafaela, sedmo dijete u obitelji Borisa i Marinele Fučec iz Lučkog krstio je vlč. Dubravko Škrlin Hren u Župi Stupnik-Lučko. Darujući obitelj u ime Zagrebačke nadbiskupije, krstitelj je prenio čestitke i pozdrave nadbiskupa Dražena Kutleše, de pozvao roditelje i kumove da zahvaljuju Bogu za dar novokrštenika, te da uvijek iznova zazivaju svjetlo Duha Svetoga za pomoć u vršenju roditeljske službe.

Krštenje sedmog djeteta obitelji Fučec / Foto: Dubravko Škrlin Hren

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja