Budi dio naše mreže

Franjevka Minerva Caampued dobitnica je nagrade "Sveta Tereza iz Kolkate" za 2024. godinu za njezinu gotovo tri desetljeća dugu predanost starosjedilačkoj zajednici Agta u sjevernoj filipinskoj pokrajini Cagayan.

/ mpp

Nagrada, koju su 1983. godine utemeljili Zaklada AY, filantropski ogranak Yuchengco Group of Companies i Manila Jaycees, slavi izvanredne pojedince čije nesebično služenje odražava dobrotvornu ostavštinu sv. Majke Tereze.

“Ona ostaje blistavi primjer suosjećanja, nadahnjujuće nade i transformacije – uzdižući živote kroz nesebično služenje”, rekli su iz organizacije u pohvali sveobuhvatnih napora s. Minerve u podizanju kvalitete života zajednice kroz razne inicijative.

Sestrini programi obuhvaćaju obrazovanje, zaštitu okoliša, zdravstvenu skrb i inicijative za prehranu, s ciljem rješavanja problema marginalizacije s kojom se suočava domorodačka zajednica.

S. Minerva / Foto: Facebook

S. Minerva je naglasila stalne izazove s kojima se domorodačke zajednice na Filipinima susreću, posebice borbu da zaštite zemlju svojih predaka od vanjskih prijetnji, prenosi Vatican News.

U zahvali za nagradu istaknula je kako nije “pozvana biti uspješna nego vjerna”.

“Posvećujem ga zajednici Agta, koja se i dalje suočava s izazovima obrane područja svojih predaka, traženja prava i očuvanja bogate kulturne baštine usred marginalizacije”, rekla je.

S. Minerva / Foto: Facebook

“Njihova snaga i otpornost stalan su mi izvor inspiracije. Ova nagrada nije samo moja, već priznanje njihovom nepokolebljivom duhu”, dodala je sestra.

Nagrada Svete Tereze iz Kolkate, nazvana po slavnoj humanitarki koja je 1979. godine dobila Nobelovu nagradu za mir, a njome se nastoji odati počast pojedincima koji utjelovljuju duh služenja i suosjećanja. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja