Budi dio naše mreže

Katastrofalne poplave koje su u noći s četvrtka na petak 4. listopada, pogodile Jablanicu te uz ogromnu materijalnu štetu, odnijele i ljudske živote, nisu oštetile župnu crkvu Bezgrješnog začeća BDM.

/ im

Prema informacijama koje je Katoličkom tjedniku dao župnik u Jablanici don Drago Ćurković, u župnoj crkvi nije bilo značajnih oštećenja u poplavama koje su zadesile tamošnji kraj, javlja Katolički tjednik.

„Dežurao sam sinoć od 2:00 sata i pratio stanje. U župnu dvoranu ušlo je malo vode, ali sam to uspio sanirati, a crkva je, Bogu hvala, ostala neoštećena. Za sada nemam provjerenih informacija kakvo je stanje kod župljana. No, većina njih živi u stanovima u gradu i predgrađu, a koliko sam uspio vidjeti nema veće štete“, rekao je don Drago te izrazio solidarnost sa svima koji su pogođeni ovim strašnim poplavama i, na osobit način, uputio sućut i blizinu obiteljima stradalih. Napomenuo je kako će danas, 4. listopada, zajedno sa župljanima, u okviru listopadskih pobožnosti, moliti i prikazati misu za sve stradale.

Inače, župa u Jablanici utemeljena je 1917. odvajanjem od Konjica te joj pripadaju filijale: Glogošnica i Radešine. Župna crkva je, ponajviše zahvaljujući mađarskom generalu Lajosu, izgrađena 1911. i, godinu dana poslije, blagoslovljena na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, koja je njezin naslovnik.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja