Budi dio naše mreže

"Pozivam vas da, kao znak svoje vjerničke i ljudske solidarnosti sa svima stradalima, pozovete u nedjelju, 6. listopada 2024., na misnim slavljima vjernike na molitvu za sve stradale u poplavama, a osobito za one koji su izgubili svoje živote i njihove obitelji. Svima želimo biti blizu svojom molitvom i spremnošću na pomoć", pozvao je biskup Palić.

/ mpp

Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić uputio je poziv na molitvenu i bratsku blizinu s nastradalima, prenosi Biskupija Mostar.

Draga braćo svećenici i redovnici,
sestre redovnice,
braćo i sestre!

Posljednjih dana dopiru do nas uznemirujuće vijesti o poplavama i velikim oborinskim vodama koje su uništile mnoge obiteljske kuće, poslovne objekte i druga materijalna dobra u nekim dijelovima Bosne i Hercegovine. Posebno je teško stanje na području župa Drežnice, Jablanice i Konjica u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji te nekim dijelovima Vrhbosanske nadbiskupije. Uz veliku materijalnu štetu, svjedočimo, nažalost, i gubitku ljudskih života.

Ovime vas pozivam da, kao znak svoje vjerničke i ljudske solidarnosti sa svima stradalima, pozovete u nedjelju, 6. listopada 2024., na misnim slavljima vjernike na molitvu za sve stradale u poplavama, a osobito za one koji su izgubili svoje živote i njihove obitelji. Svima želimo biti blizu svojom molitvom i spremnošću na pomoć. Istoga dana ćemo se priključiti i pozivu pape Franje u molitvi za mir u svijetu.

Naš Biskupijski Caritas i Caritas Bosne i Hercegovine prate situaciju na terenu i poduzeli su prve korake za pružanje pomoći. Zahvaljujem svima onima koji su se već javili ili se javljaju, kao i onima koji su odmah pritekli u pomoć.

Nakon prvotnog šoka te utvrđivanja stvarnih potreba stradalih uključit ćemo se i mi kao zajednica vjernika u pružanju pomoći svima koje su ove poplave pogodile.

Dok Gospodinu upućujemo svoje molitve za sve nastradale, svima vama zahvaljujem na spremnosti i otvorenom srcu za pomoć potrebnima.
Od tuče, poplave i zla vremena, oslobodi nas, Gospodine!

Uz pozdrav i blagoslov u Gospodinu,

Petar Palić, biskup

Novčane darove moguće je uplatiti na zaseban račun Hrvatskog Caritasa namijenjen prikupljanju pomoći za stradale u poplavi u Bosni i Hercegovini:

IBAN: HR5623400091511298894; Svrha uplate: Poplave BiH

BIC/SWIFT:PBZGHR2X

Pozivom na humanitarni broj: 0609010 (0,83 eura po pozivu)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja