Budi dio naše mreže

Konferencija o očinstvu „Oče, zemlja te treba“, održava se 4. i 5. listopada u hotelu Sheraton u Zagrebu.

/ Dario Zürchauer
Glavni govornik konferencije o očinstvu je Jim Murphy,osnivač i predsjednik meksičke molitvene zajednice Vera Cruz Communications, te bivši predsjednik ICCRS-a i bivši voditelj Formacije lidera u ICCRS-u.

Foto: Dario Zürchauer/ Jim Murphy

Na otvorenju konferencije Jim Murphy je rekao da „ponekad možemo reći da nismo imali dobar odnos sa svojim ocem pa se čini da zbog toga nećemo upoznati Dobroga Oca. Postoji osjećaj izgubljenosti u našim srcima jer osjećamo da je taj odnos izgubljen, no imam dobru vijest za vas. Uopće me ne zanima tko je vaš biološki otac, vaš istinski Otac je – Bog! Bog koristi naše očeve da budu kanali Njegove milosti, ali očevi nisu jedini kanali tih milosti. Obećavam vam – Bog želi da upoznate Njegovu ljubav. Svi smo imali različita životna iskustva, ali Bog je isti sada i uvijek i On je tvoj Otac. Bez obzira znaš li ti Njega ili ne, On tebe poznaje. U Svetom pismu on te znao već kada te satkao u majčinoj utrobi. Bilo bi lijepo kada biste to spoznali večeras“, naglasio je govornik.

Foto: Dario Zürchauer/ Jim Murphy

„Bog doista jest tvoj Otac! Možda u to vjeruješ ili ne, ali to ne mijenja tu istinu. Bog je tvoj Otac, ljubi te, brine o tebi, misli o tebi i kada to spoznaš sve se mijenja. Nije važno kada ćeš to spoznati jer Bog je i dalje tvoj otac. Bilo bi prekrasno da su nam stvari u životu išle pravim putem, ali to često nije tako. No ovo je istina – Bog je tvoj Otac. Nemoj misliti da zato što ti život nije bio savršen nemaš pristup Ocu. Sjećate li se priče o razmetnom sinu? Okrenuo se od svog puta i krenuo kući, a dok je još bio daleko otac ga je vidio i krenuo trčati k njemu“, rekao je Murphy.

Foto: Dario Zürchauer/ Konferencija o očinstvu: Oče, zemlja te treba/ 2024.

„Isus Krist je Gospodin kojeg trebamo slijediti, nasljedovati, ljubiti i štovati. Možemo pričati nagovore, možemo čitati knjige i trebamo, ali sam Bog se želi objaviti tebi. Za to može iskoristiti knjigu, govornika, tvog biološkog oca, ali iza svega toga jest sam Bog koji želi mnogo više upoznati tebe nego što ti to misliš. Bog te ljubi beskonačno više nego što to ti možeš! Govorim ovo jer želim da imate nadu, čak i ako vaš život nije bio savršen – Bog vas čeka. Možda misliš da si učinio mnoštvo grijeha, da dugo nisi bio u crkvi, možda misliš da si jako loš. No, Bog te ljubi i čezne za tobom!”

Foto: Dario Zürchauer/ Konferencija o očinstvu: Oče, zemlja te treba/ 2024.

„Možda misliš da si prije nešto drugačije učinio možda bi upoznao Oca. Jesam li propustio svoju priliku? Bog doista jest tvoj Otac i ako su u prošlosti vrata tvog srca bila zatvorena – večeras nisu! Ne postoji čovjek koji se može diskvalificirati od Božje ljubavi. Možeš misliti da si loš čovjek, ali mogu ti reći da to nisi. Razlog zašto to mogu reći jest zato što poznajem istinu da Otac ljubi i jako je ponosan na tebe. Bez obzira na sve pogreške ti si i dalje njegov sin. Molim te da večeras doneseš odluku da to prihvatiš kao istinito. Bog uistinu jest tvoj Otac“, istaknuo je Jim Murphy.

Foto: Dario Zürchauer/ Konferencija o očinstvu: Oče, zemlja te treba/ 2024.

Misno slavlje održat će se u subotu 5. listopada u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca, a propovijedat će o. Sebastijan Šujević, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove i predstavnik duhovnika Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetom (KKODS).

Foto: Dario Zürchauer/ Konferencija o očinstvu: Oče, zemlja te treba/ 2024.

Predavanja će u subotu još imati Ante Bilaver (voditelj službe ozdravljenja u zajednici Božje pobjede, koordinator KKODS-a za zagrebačku nadbiskupiju i bivši voditelj zajednice Božja pobjeda) i Matija Ricov (voditelj misije Mladi za mir naše zajednice, savjetnik vijeća nacionalne službe KKODS-a i bivši voditelj zajednice).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja