Budi dio naše mreže

Charis je tijelo javnog crkvenog prava koje je osnovano na poticaj pape Franje pri Dikasteriju za laike, obitelj i život kako bi okupljalo duhovne stvarnosti Katoličke karizmatske obnove.

/ fv

Nacionalne službe zajedništva čine izabrani predstavnici tih stvarnosti na nacionalnim razinama. Ove službe koordiniraju povezivanje i usmjeravaju zajedničko djelovanje brojnih zajednica, grupa, udruga, domova molitve, školi i drugih vidova povezanosti.

Prošloga tjedna u duhovnom centru „Totus Tuus“ pored Krakova organiziran je susret skupštine Službe zajedništva Europske službe Katoličke karizmatske obnove (Charis Europe).

Domaćin tog izbornog susreta na europskoj razini bila je Poljska služba zajedništva. Obrađene su teme djelovanja zajednica saveza koje karakterizira veći stupanj pripadnosti članova zajedništvu, zatim o radu molitvenih skupina grupa i aktualna potreba autentičnih načina služenja mladima.

Uz zajedničke euharistije, molitvu, slavljenje i druženje održani su i izbori.

Na četiri godine služenja u Europsko vijeće Charisa izabran je i predstavnik Hrvatske Lordan Ljubenkov.

Vijeće Charisa Europe – Lordan Ljubenkov drugi s lijeva / Foto: KKO

Vijeće inače broji devetoro članova jer se sedmerim izabranima pridružuje dvoje članova iz vijeća na svjetskoj razini. Ljubenkov je donedavno bio nacionalni koordinator Katoličke karizmatske obnove u Hrvatskoj. Sudjelovao je od samih početaka inicijative za povezivanje te tako ima 25 godina iskustva u koordiniranju karizmatskih duhovnih stvarnosti. Plod tog iskustva je i knjiga Karizma zajedništva koja uskoro ide u drugo izdanje.

Iz KKO-a poručuju da je njegov izbor još jedno veliko priznanje za aktivno djelovanje u Hrvatskoj jer je na razini svijeta kao predstavnik mladih svijeta u Vijeće Charisa prošle godine izabran Josip Bilandžija.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja