Budi dio naše mreže

"Dijelite dobrostivo nadu koja je u vašim srcima“ (usp. 1 Pt 3, 15-16) tema je koju je papa Franjo izabrao za 59. svjetski dan sredstava društvenih komunikacija koji će se slaviti 1. lipnja 2025.

/ mpp

U priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice od 24. rujna napominje se da se tema izabrana za sljedeću godinu usredotočuje na činjenicu kako je komunikacija danas prečesto nasilna, usmjerena na napad, a ne na uspostavljanje uvjeta za dijalog. Stoga je potrebno, kako se navodi u priopćenju, „razoružati“ komunikaciju, pročistiti je od agresije, počevši od televizijskih talk showova do verbalnih ratova na društvenim mrežama, gdje je paradigma, koja bi mogla prevladati, paradigma natjecanja, suparništva i želje za dominacijom.

Razoružati komunikaciju, pročistiti je od agresije, počevši od televizijskih talk showova do verbalnih ratova na društvenim mrežama.

Komunikacija na koju potiče papa Franjo prožeta je nadom, a za kršćane, napominje se u priopćenju, nada je osoba, a to je Krist. Ta vrsta komunikacije uvijek je povezana s projektom koji se provodi u životu zajednice. Kad je riječ o kršćanskoj nadi ne možemo zanemariti zajednicu koja živi Isusovu poruku na toliko vjerodostojan način da daje nazrijeti nadu koje je nositeljica te je kadra i danas prenositi Kristovu nadu djelima i riječima, ističe se u priopćenju.

Dijelite dobrostivo nadu koja je u vašim srcima (1 Pt 3, 15-16)

Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija slavi se na Sedmu vazmenu nedjelju, prvu nakon Uzašašća, koja iduće godine pada 1. lipnja, prenosi Vatican News.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja