Budi dio naše mreže

Tridesetodnevnica počinje u subotu 6.  srpnja i završava u nedjelju 4. kolovoza, uoči Dana domovinske zahvalnosti. O tome su u emisiji Aktualno Hrvatskog katoličkog radija govorili Ante Bilaver i Kata Čulo.

/ mdj

Katolička karizmatska Obnova u Duhu  Svetom pokrenula je 2015. godine tridesetodnevnicu svetih misa za hrvatski  narod u domovini i svijetu i za našu domovinu Hrvatsku. 

Ljubav prema Domovini plod je duhovne zrelosti, a vrijednost ove inicijative nalazi se u Božjem planu za našu Domovinu.

“Pozivamo vas da i u ovoj 10. tridesetodnevnici budete s nama u molitvi, postu, žrtvi i svetim misama na čast Predragocjenoj Krvi Kristovoj. U ovoj godini sve  molitve i nakane uranjat ćemo u Predragocjenu Krv Kristovu i moliti Isusa da izlijeva milosti i blagoslove na naš hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku i zapečati je u svojoj Krvi”, kazali su inicijatori.

Ako ne možete sudjelovati na misama,  tih 30 dana možete moliti krunicu ili neku drugu pobožnost, izmoliti Slava Ocu ili  Očenaš, prikazati hodočašće, post ili bilo  koju drugu žrtvu na ove nakane. Za sve nas važna je svaka, i najmanja molitva i  osobni doprinos koji možete dati. 

Želja nam je da u zajedništvu, kao narod, prinesemo Bogu sve naše molitve i prinose, s pouzdanjem da će Bog »učiniti  puno izobilnije nego li mi možemo moliti  ili zamisliti« (Ef 3, 20). 

Ove godine je deseta obljetnica ove tridesetodnevnice, objasnili su Kata Čulo i Ante Bilaver.  Čulo je poručila: “Trebamo biti zahvalni za Domovinu, jednako kao i braniteljima. Poticaj je bio uplatiti mise Gregorijane za kralja Zvonimira, a svećenik je, gledajući slobodne datume predložio 6. srpnja, što bi trajalo do 4. kolovoza. Kada je bio poticaj za Gregorijane, godinu dana smo tražili prostor, nakon čega smo vidjeli da je Bog nešto želio i napravio. Važno je da se sjedinimo kao narod u ovoj nakani.”

Važno je da se sjedinimo kao narod u ovoj nakani.

Ante Bilaver poručio je da je teško potaknuti mlade na zagovornu molitvu te da se na ove nakane većinom odaziva starija populacija: “Stoga bih potaknuo mlade da se i oni odazovu na ovu inicijativu. Ljubav prema Domovini plod je duhovne zrelosti, a vrijednost ove inicijative nalazi se u Božjem planu za našu Domovinu.”

U ovu su inicijativu uključeni i Hrvati izvan Domovine, a posebno u Australiji. “Sa svih strana dobivamo povratne informacije”, rekla je Čulo ističući da su neki nastavili moliti čak i nakon isteka 30 dana. Molitve, letke i plakate možete preuzeti ovdje. Neka se i po ovoj tridesetodnevnici uistinu otvore nebeske brane i izliju slapovi milosti i blagoslova na naš narod i našu domovinu Hrvatsku! 

Emisiju u cijelosti možete poslušati ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja