Budi dio naše mreže

U župnoj crkvi Kraljice Svete Krunice u Vođincima, tijekom podnevnog misnoga slavlja u ponedjeljak, 5. rujna, krštena Tea Panđa, sedmo dijete u obitelji.

/ mp/IKA

Euharistijsko slavlje i obred krštenja predvodio je mr. sc. Drago Marković, kancelar i asistent pri Katedri dogmatske teologije na KBF-u Đakovu. Uz vlč. Markovića misu je služio i župnik Ante Šiško koji je poželio dobrodošlicu kancelaru Markoviću ističući značaj ovoga događaja za župu i cijelu nadbiskupiju. Misno je slavlje, svojom svečanom pjesmom, uveličao mješoviti crkveni zbor.

U svojoj je, nadahnutoj homiliji, vlč. Marković istaknuo značaj Isusa Krista u našim životima naglašavajući da se uvijek iznova trebamo pitati tko je Isus nama, koja je njegova uloga, prihvaćamo li ga i živimo li po njegovim pravilima. Krštenje ne smije biti samo običaj, folklor ili nešto što se čini zato što i drugi to čine. Krštenjem postajemo ucijepljeni u Krista, postajući tako njegovim učenicima i širiteljima njegova nauka. Isusa treba staviti na prvo mjesto u svome životu ma koliko se to činilo nemogućim. Ako Isusa stavimo na prvo mjesto, sve ostalo će doći na svoje mjesto, istaknuo je vlč. Marković. Na kraju svoje homilije, vlč. Marković, čestitao je roditeljima u nadbiskupovo i svoje ime za obogaćenje nadbiskupije i cijele Crkve darom života te na hrabrosti i odvažnosti svog roditeljskog poslanja. 

Na  kraju misnog slavlja čestitkama i zahvalama pridružio se i župnik Ante Šiško. 

Krštenje sedmog djeteta obitelji Panđa

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja