Budi dio naše mreže

Molitva Gospine krunice najljepša je molitva kojom častimo Blaženu Djevicu Mariju i bilo bi dobro moliti je što češće. Krunica donosi divne plodove kada smo redoviti i uporni u molitvi, a neki od njih su ponovno spajanje obitelji i pomirenje te ozdravljanje od fizičkih i duhovnih bolesti. U nastavku donosimo mišljenja svetaca i blaženika o krunici i redovitoj molitvi krunice.

/ md

Prenosimo razmišljanja svetaca i blaženika o Gospinoj krunici objavljena na mrežnoj stranici općine Kaptol autora Župa sv. Petra i Pavla u Kaptolu.

Sveti Josemaria Escriva

„Uvijek ostavljaš krunicu za kasnije i na kraju je ne izmoliš jer si pospan. Ako nema drugog vremena, onda je izmoli kada si na ulici a da te nitko ne opazi. Ona će ti pomoći da se nađeš u Božjoj prisutnosti.“

Blaženi Bartol Longo

“Krunica je Mariji najdraža molitva. Najobljubljenija je među svecima, najčešća među narodom, najpotvrđenija od Boga divnim čudesima, obogaćena od Marije najvećim obećanjima.”

Sveti Franjo Saleški

„Najveći način moljenje jest molitva krunice.“

Sestra Lucija dos Santos iz Fatime 

“Blažena Djevica Marija je krunici podarila takvo djelovanje, da ne postoji nijedan materijalni, duhovni, nacionalni ili međunarodni problem, koji se putem nje i naše žrtve ne bi mogao riješiti.”

Sveti Papa Ivan Pavao II.

“Kako li je samo lijepa obitelj koja moli krunicu svaku večer.”

“Krunica je moja najdraža molitva. Divna, krasna molitva! Divna u svojoj jednostavnosti! Divna u svojoj dubini!”

Papa Ivan Pavao II. proglasio je godinu krunice (2002./03.), a na 25. godišnjicu svojega pontifikata napisao je apostolsko pismo ‘Rosarium Virginis Mariae’.

Sveti Ljudevit Montfort

“Krunica je najmoćnije oružje za dodirnuti Srce Isusovo, našega Otkupitelja, koji je toliko volio Svoju Majku.”

Papa Hadrijan VI.

“Krunica je bičevanje đavla.”

Papa Pavao VI.

“Krunica je sažetak cijelog Evanđelja.”

Sveti Ivan Bosco

“Znajte, kad bih ja uklonio iz Zavoda moljenje svete krunice, u isti tren nestalo bi iz mog Oratorija i reda i rada i nauke i veselosti, čemu se vi toliko divite.”

Papa Pio IX.

“Djeco, pomozite mi pobijediti zla koja muče Crkvu i ljudsko društvo, ali ne mačem, nego krunicom.”

Sveti Padre Pio

“Ako je Gospa, bilo gdje da se ukazala, uvijek živo preporučivala molitvu svete krunice, ne čini li ti se da za to mora postojati valjan razlog?”

Blaženi Alojzije Stepinac

„Zato vas vruće molim, iz ljubavi koju imam prema vama u Isusu i Mariji, da molite i krunicu, a također, imate li vremena i čitav ružarij, svakoga dana, pa ćete na času smrti blagoslivljati dan i sat kad ste mi povjerovali.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja