Budi dio naše mreže

Ravnatelj ukrajinskoga Caritasa Spes o. Wyaczeslaw Gryniewicz u zahvalnoj poruci istaknuo je: „Prijateljstvo i jedinstvo s međunarodnom Caritasovom obitelji, a osobito s Hrvatskom Caritasom, za nas su vrlo važni!“ - U četvrtak 28. travnja prema Ukrajini kreću još dva tegljača pomoći.

/ mp/IKA

Iz Vinice, grada u središnjem dijelu Ukrajine, gdje djeluje i jedan od centara Caritasa Spes, nacionalnoga ukrajinskog Caritasa, odakle se tijek humanitarne pomoći koja pristiže u Ukrajinu grana prema istoku, jugu i sjeveru zemlje, javio se kratkom porukom i zahvalom njegov ravnatelj o. Wiaczeslaw Gryniewicz:

Pozdravljam vas, kolege iz Hrvatskog Caritasa!

Šaljem vam poruku iz Vinice, jednog od centara Caritasa Spes, odakle se uz pomoć volontera distribuira hrana i druga humanitarna pomoć. Nalazeći se ovdje, želio sam vam zahvaliti za vašu suradnju i pomoć. Vaša nam suradnja omogućuje da nastavljamo sa svojim radom. Za nas je prijateljstvo i jedinstvo s Caritasovom međunarodnom obitelji, osobito s Hrvatskim Caritasom, vrlo važno. Od ranog jutra u ovom centru gdje rade naši kolege i volonteri imali smo dugu kolonu ljudi, oko tisuću i petsto njih ili više, pa i ja nastojim pomoći.

Neka vas Gospodin blagoslovi u ovom Uskrsnom vremenu!

Hrvatski Caritas uspio je dosad u Ukrajinu, zahvaljujući darežljivosti hrvatskih građana, udruga i tvrtki, uputiti već jedanaest tegljača različite humanitarne pomoći: gotove hrane, temeljnih prehrambenih namirnica, higijenskih potrepština, kreveta, deka, vreća za spavanje kao i malih kućanskih aparata, i priručne opreme. Pritom je nastojao voditi se i odgovoriti na potrebe na koje je temeljem svojih uvida upućivao Caritas Spes. Osim financijske pomoći Caritasu Spes i Caritasu Ukrajina, Hrvatski je Caritas dosad u Ukrajinu poslao materijalnu pomoć vrijednu gotovo 4.380.000 kuna.

U četvrtak 28. travnja prema Ukrajini kreću još dva tegljača s više od 20 tona različitih gotovih jela koja će preko jednog od operativnih središta Caritasa Spes u Lavovu i putem njegove mreže  nastojati dosegnuti ratom ugrožene pojedince i obitelji u Harkivu i mjestima na krajnjem istoku Ukrajine koji žive teškim uvjetima i često nemaju mogućnost pripremanja hrane.

Hrvatski Caritas zahvaljuje svima koji su svojim novčanim ili materijalnim darom ili pozivom na donacijski telefon omogućili da nužno potrebne namirnice stignu u srce Ukrajine.

  • Pozivima na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0609010 (cijena po pozivu 6,25 HRK, PDV uključen)
  • Uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR3823400091511177677
  • Uplatom on-line donacije putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa caritas.hr
  • Darom trajne hrane i higijenskih potrepština u župnim i nad/biskupijskim caritasima

KONTAKT: caritas.croatia@caritas.hrboris.peterlin@caritas.hr; 015635045; 0912635011

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja