Budi dio naše mreže

Fr. Ivan Dominik Iličić, svećenik, dominikanac i studentski kapelan u Rijeci, u videu za 2. konferenciju katoličkih muškaraca koja se održala u lipnju 2021., osvrnuo se na primjer bl. Alojzija Stepinca kao uzora laicima i svećenicima. Njegov primjer najbolje pokazuje kako svaki muškarac ima poslanje svjedoka i pastira.

/ mp

„Svaki muškarac pozvan je biti pastir u svojoj obitelji, a opet, u širem smislu, pozvan je biti pastir koji će druge ljude dovoditi k Isusu”, rekao je fr. Ivan Dominik.

Pritom se ne treba obazirati na neprijatelje i protivnike, kojih će uvijek biti. Bl. Alojzije uvijek je molio za svoje neprijatelje, i po tome bismo, kao katolici, trebali biti slični njemu, donosi mrežna stranica Muževni budite.

Fr. Ivan Dominik je istaknuo kako želi biti sličan upravo njemu, premda to nikada nije lako. „Želim biti netko tko će beskompromisno svjedočiti za istinu, ali bojim se da za to često nemam dovoljno hrabrosti i snage”, kazao je.

Također je nadodao kako bi, po uzoru na Stepinca, koji se snažno protivio pobačaju, pravi muškarac trebao štititi život od začeća do prirodne smrti i biti spreman na žrtvu.

„Pravi pastir podnosi žrtvu preko svojih leđa. Pravi pastir podnosi žrtvu u svojoj obitelji.” Pri tome uvijek treba biti ponizan, jer zna da ne može ništa bez Božje pomoći i milosti.

Više o tome kako je bl. Alojzije Stepinac uzor fr. Ivanu Dominiku pogledajte u videu u nastavku:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja