Budi dio naše mreže

"Nećeš postati veći čovjek kad umanjiš drugoga. Kada drugoga prikažeš u lošem svjetlu, ti nećeš zablistati u nekom sjajnijem", poručuje vjeroučitelj Mario Žuvela.

/ mp

Mario Žuvela vjeroučitelj je koji mnoge ljude nadahnjuje svojim stvaralaštvom. Pisanje duhovnih tekstova, pjesama i knjiga te uređivanje nekoliko vjerskih portala služi mu kao zahvala i svjedočanstvo o Gospodinu koji ga nadahnjuje kroz obitelj i svakodnevicu. Posljednje poticajno razmišljanje iz njegova pera donosimo vam u cijelosti.

“Pokazivao si najbolje lice kad si ulazio u nečiji život. Pokaži ga i kad izlaziš iz njega. Dao si u početku obećanje nekim ljudima da mogu na tebe računati. Održi to obećanje i kada stvari više nisu onakve kakve su bile. Budi čovjek i kada do tebe dopire prljavština tuđeg života. Ne raznosi je dalje! Nemoj dodavati i ono što nema. Nećeš postati veći čovjek kad umanjiš drugoga. Kada drugoga prikažeš u lošem svjetlu, ti nećeš zablistati u nekom sjajnijem.

Jednog ćeš dana saznati pravo lice drugih ljudi. Ali nemoj zbog toga kompromitirati svoje. I dopustiti da te netko povuče k dnu. Da više sebe ne možeš prepoznati. Vjeruj u dobro i kada malo stvari oko tebe govori da to možeš učiniti. Ljubav prema sebi se uči. I to je tvoja prva lekcija. Kad nju svladaš naučit ćeš kako ljubiti i poštivati druge. I kada dolaze i kada odlaze iz tvoga života. Ostati čovjek bez obzira na sve.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja