Budi dio naše mreže

Lako je opaziti ako je netko tužan, no nitko to tako dobro ne opaža kao malo dijete, jer dijete gleda očima srca. Maleno i iskreno dijete katkad će ti najbolje reći istinu, a istina glasi: I kad si zbilja tužan i usamljen, kad vjeruješ da su sve lađe tvoga života potonule, zapamti: tvoj Bog te voli istom ljubavlju.

/ im

Istinita priča kaže kako je jedna časna sestra dobila premještaj u drugu župu. Došavši u novu župu, nije se odmah snašla, a počesto je bila i tužna. Ta nova župa bila je poprilično udaljena od njenog rodnog kraja, nalazila se doslovno u susjednoj državi. Jednom tjedno ova je časna sestra držala vjeronauk učenicima u lokalnoj Osnovnoj školi. Djeca bi nerijetko nešto pisala na papiriće, a potom bi te papiriće nakon završetka sata bacala u koš, a katkad čak i na pod. Prije nego bi napustila učionicu, časna sestra bi sve te papiriće s poda marljivo pokupila te ih bacila u koš. No, jednog dana, sasvim slučajno, otvorila je jedan smotani papirić da vidi što u njemu piše. A pisalo je ovo: „I kad si tužna, znaj da te Bok i takvu voli.“ Čak nije pisalo Bog, već Bok, jer dijete očito još nije znalo ispravno napisati riječ „Bog“. Ta je predivna poruka bila upućena baš ovoj časnoj sestri u pravo vrijeme.

I kad si zbilja tužan i usamljen, kad vjeruješ da su sve lađe tvoga života potonule, zapamti: tvoj Bog te voli istom ljubavlju.

Iako su otad prošla skoro dva desetljeća, časna sestra taj komadić papira još uvijek vjerno čuva uokviren na vidljivom mjestu. Kako ti reagiraš kad je tvoj bližnji tužan? Reagiraš li uopće ili to ignoriraš? Lako je opaziti ako je netko tužan, no nitko to tako dobro ne opaža kao malo dijete, jer dijete gleda očima srca. Maleno i iskreno dijete katkad će ti najbolje reći istinu, a istina glasi: I kad si zbilja tužan i usamljen, kad vjeruješ da su sve lađe tvoga života potonule, zapamti: tvoj Bog te voli istom ljubavlju.

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 14 nadahnutih knjiga, kolumnist je katoličkog mjesečnika “Naša ognjišta”, a pisao je i za druge katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje kao župni vikar u župi Krista Kralja u Čitluku (BiH).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja