Budi dio naše mreže

"Danas, Gospodine, idem s Tobom na moje brdo preobraženja. Moje brdo uopće nije brdo. Moje brdo je moja svakodnevica. Preobrazi moje dane, vrijeme, preobrazi cijelog mene. Daj da započnem od malih djela, jer velikih djela nemam.", piše fra Marin Karačić na svojem Instagram profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

/ im

Lako je vjerovati kada nam ide dobro i lako je biti vjeran ako stvari idu našom logikom. Isusove zapovijedi tako nam dobro zvuče kad ih je lako izvršavati i kad ne zahtijevaju previše. Ali kada krene suprotno našoj logici i kad se od nas zahtijeva nešto “ludo i besmisleno” u našim očima, gdje potpuno moramo povjeriti svoj život Gospodinu, onda počinju pitanja. Počinju izmicanja, kompromisi i pomicanja pravila. Ali to je prava kušnja naše vjernosti. Lako je dati suvišak, čak je nekad lagano dati i dio sebe, ali teško se dato potpuno.

Lako je dati suvišak, čak je nekad lagano dati i dio sebe, ali teško se dato potpuno.

Isus se apostolima pokazao u slavi, preobrazio se pred njima i vidjeli su sav taj blještav sjaj. Da se u Isusu ima ispuniti ono što je pisano potvrdili su i Mojsije i Ilija, a povrh svega i sam Otac. Apostolima je to trebalo biti i više nego dovoljno. Što se više može tražiti? To im je na neki način trebala biti utjeha i snaga da ostanu čvrsti i uz Isusa i u najvećim progonima. I tako jasno vidim to i danas. Na toliko načina, u toliko prilika i kroz toliko ljudi Isus se svakodnevno “preobrazi” preda mnom, ali Ga ne prepoznam. Odbijem ga, otjeram i zatvorim mu vrata.

I padamo i zaspimo i bježimo, skrivamo se, niječemo i ne prepoznamo. A

Tako je dobro biti na gori s Isusom u slavi. I tako je dobro osjetiti Božju blizinu. Ali potrebno se spustiti, sići među narod, jer ne možemo zauvijek ostati na brdu. A kada siđemo ništa više nije isto. Brzo zaboravimo ono što se gore dogodilo. I padamo i zaspimo i bježimo, skrivamo se, niječemo i ne prepoznamo. Ali od sebe ne možemo pobjeći, gdje god krenuli nosimo sebe, svoje mane i vrline. Možemo jedino dopustiti Isusu da se u nama nastavi te tako sa sobom drugima i Njega nositi.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Danas, Gospodine, idem s Tobom na moje brdo preobraženja. Moje brdo uopće nije brdo. Moje brdo je moja svakodnevica. Preobrazi moje dane, vrijeme, preobrazi cijelog mene. Daj da započnem od malih djela, jer velikih djela nemam. Pa kad dođe onaj dan, kad te uhvate i osude, daj mi da se sjetim Tebe i Tvoje slave. I budi moja snaga u tom trenu da ne pokleknem. Da Te ne ostavim, da Te u tom trenu i ja ne zaniječem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fra Marin Karacic (@framarinkaracic)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja