Budi dio naše mreže

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koji se kao blagdan prvi put u Hrvatskoj obilježava 18. studenog 2020., i ove je godine inspiracija glazbenicima. Grad heroj opjevali su Zaprešić boys, Stjepan Jeršek Štef i Miomir Bubalo Miško te novi splitski bend “Croatica”, koji se hrvatskoj javnosti premijerno predstavio pjesmom posvećenom upravo Gradu heroja Vukovaru te svim vukovarskim braniteljima.

/ dt

“Pjesma posvećena gradu Vukovaru nije ideja koja nam je došla iznenada. Želja za odavanjem počasti tinjala je u nama još od samih početaka grupe. Međutim, uvijek je postojao taj respekt, strah i određena kočnica da pjesma neće ispasti dovoljno dobro, odnosno onako kako smatramo da Vukovar zaslužuje. Nedavno smo imali čast nastupiti na svečanom otvorenju obnovljenog Vukovarskog vodotornja pa smo osjetili da je ‘to sada to’”, istaknuli su Zaprešić boysi za HKM govoreći o svojoj novoj pjesmi “Moj Vukovar”.

Pjesmu je u nešto više od tri dana pregledalo više od 104 tisuće gledatelja.

Tekst pjesme potpisuje Marko Novosel, glazbu Ante Pecotić, a za produkciju i aranžman zaslužan je Bojan Šalamon – Shalla. Videospot pod režiserskom palicom Nevija Smajića i Marija Borščaka sniman je na više lokacija u Vukovaru. Pjesmu je na njihovom Youtube kanalu u nešto više od tri dana pregledalo više od 104 tisuće gledatelja.

Novi splitski bend “Croatica” hrvatskoj se javnosti odlučio predstaviti svojom prvom pjesmom “Groblje tenkova”, a pjesma je posvećena upravo Gradu heroju Vukovaru te svim vukovarskim braniteljima. Tekst i glazbu potpisuje Pere Eranović, glavni vokal, koji uz Borisa Stanića supotpisuje i aranžman.

Pjesma je u manje od dva dana pregledana više od 32 tisuće puta

Stihovi pjesme bude nadu u srcu:

Izgubili su bitku i pao je grad
Za njihovu žrtvu danas zna i star i mlad
Na mjestu gdje su mrijeli raste malen cvijet
Iz njega će niknuti neki bolji svijet.

Pjesma je u manje od dva dana pregledana više od 32 tisuće puta.

I majstor tamburaške pjesme Stjepan Jeršek Štef pripremio je pjesmu u sjećanje na žrtve Vukovara i Škabrnje “Na dva mjesta ja sam”, za koju je tekst napisao Branimir Mikić. Uz Štefa, pjesmu izvodi i Miomir Bubalo Miško iz Imotskog. Prateće vokale izvode TS Džentlmeni, Marta Nikolin i Vlatka Kopić Tena. Glazbu je napisao Aleksandar Homoky, a aranžman je djelo Željka Nikolina.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja