Pučka kuhinja na Svetom Duhu u nedjelju 25. listopada obilježila je Dan zahvalnosti za plodove zemlje i Božja dobročinstva. Organizirala je prodaju samostanskog ajvara i druge zimnice kako bi prikupila sredstva za svoje djelovanje.
„Pripremili smo našu prvu humanitaru akciju ove pastoralne godine. Pučka kuhinja na Svetom Duhu skrbi sada već za 400 korisnika što je povećanje za nekih 20% za isto razdoblje prošle godine i u tome smislu potrebna su nam sredstva za koja skupljamo ovakvim akcijama. Ovakve akcije organiziramo kako bismo i dalje mogli obavljati našu djelatnost i pomoći svim onim ljudima koji se nalaze u potrebi“, rekao je fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu koji je ujedno glavni urednik Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga.
Tijekom dana iza misa moguće je kupiti ajvar i druge zimnice i na taj način donirati novac za potrebe Pučke kuhinje.