Budi dio naše mreže

Sjećate li se još uvijek koje su vam želje bile dok ste bili djeca? Što ste željeli postati? Slikari, liječnici, suci, sportaši, vatrogasci... Čak i kasnije u životu možda ste imali jasnu sliku onoga što biste željeli raditi u životu, a onda se sve okrenulo u potpuno drugom smjeru. Zvuči poznato?

/ vž

Svatko je u životu pozvan na nešto, ali nije lako odluku donijeti samo jednom u životu

U nekom se trenutku u životu s pravom možete zapitati kakav bi bio vaš život da ste slijedili svoje izvorne snove i želje, piše Aleteia. Možda biste bili sretni, a možda biste zaključili da ste pogriješili. Moramo biti svjesni da otkrivanje svog životnog poziva nije jednostavna i jednokratna odluka. Za svećenike, redovnike i redovnice kažemo da su osjetili Božji poziv. Da ih je Bog pozvao. Ali Bog ne poziva samo buduće svećenike i časne sestre nego poziva svakog čovjeka. Što Bog traži od mene, kamo me poziva? Svaka osoba ima životni poziv ili, kako volimo reći, životnu misiju, poslanje.

Foto: Dario Zürchauer

Što sve može biti poziv?

Istodobno, ne smijemo zaboraviti da je i brak poziv. Također majčinstvo i očinstvo. To je poziv koji mijenja život. Primjerice, za neke koji su već u mirovini, njihov poziv je svakodnevna šetnja parkom, promatranje lijepih stvari i molitva. Bez obzira u kojem ste razdoblju svog života, vaše zvanje, vaš životni poziv nešto je vrlo važno. Međutim, često nam je naše zvanje nevažno, dosadno ili se ne osjećamo dobro „opremljenim“ da ga možemo obavljati. Zbog toga mnogi misle da su pogriješili u odabiru životnog poziva.

Foto: Kelli Mcclintock/Unsplash

Što će se dogoditi ako stvarno pogriješimo? Može li se i životni poziv promijeniti?

Ljudi su složena bića, zajedno sa svim skrivenim darovima i talentima. Život nam može donijeti mnoge prepreke i poteškoće, ali često se dogodi da nas pogrešne odluke dovedu upravo tamo gdje trebamo biti. Ponekad se možda pitate kakav bi bio vaš život da ste u nekom trenutku odlučili drugačije. Možda ćete požaliti zbog nekih odluka, ali ako žalite kakva ste osoba danas, to je velika šteta. Jer, naše pogreške također su prilika za rast i toga moramo biti svjesni.

Mi smo ono što jesmo i bez obzira kakve odluke donijeli, Bog te odluke blagoslivlja. Sve dok smo predani najboljem mogućem životu, u tome ima i radosti. Međutim, i naš se poziv s godinama može promijeniti. Ako ste u mirovini, a djeca su otišla od kuće, ne biste se smjeli osjećati kao da ste sada beskorisni. Vaš životni poziv je sada drugačiji. Nemojte podcjenjivati ​​sebe i ono što možete učiniti kako biste proslavili Boga.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja