Budi dio naše mreže

Sestra Ljubica Bernardica Kovač iz Posušja, Bosne i Hercegovine, poznata po svojim biljnim pripravcima i čajnim mješavinama koje su pomogle mnogima, preminula je u 84. godini u petak, 6. siječnja, u splitskoj bolnici. Sestrino ljekovito bilje poznato je diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Njezin rad i zalaganje tijekom 35 godina rada prate mnoga svjedočanstva ljudi koji su ozdravili od raznih bolesti. Zbog velikog broja bolesnih koji su počeli dolaziti na njena vrata tražiti pomoć sestra Ljubica zaposlila je 22 radnice koje su zajedno s njom pripremale čajne mješavine i razne druge biljne pripravke koji pomažu ljudima u njihovim boljkama. Posljednji ispraćaj s. Ljubice bit će u četvrtak, 12. siječnja, u 11 sati na gradskom groblju Lovrinac u Splitu.

/ mp

Lijek za otapanje kamenca u bubregu i mjehuru

Uzeti glavicu bijeloga kupusa i svaku večer s glavice treba skinuti jedan list, isjeckati ga i staviti u posudu s 2 dcl vode. Kuhati 8 minuta i maknuti sa štednjaka te ostaviti do jutra poklopljeno. Ujutro se izbaci isjeckani kupus te se u vodu od kupusa iscijedi cijeli limun. Pije se 40 dana, svako jutro prije doručka. Prvo treba popiti žličicu maslinova ulja pa tekućinu od kupusa i limuna. Nakon uzimanja lijeka pola sata ništa ne jesti.

Napomena: Urin treba kontrolirati svaki osmi dan.

Prvi jutarnji urin treba uzeti u čistu teglu, zatvoriti i ostaviti 24 sata. Nakon 24 sata treba pregledati urin u tegli i vidjeti ima li promjena. Trebalo bi biti pijeska i mulja na dnu tegle. Tako treba tijekom 40 dana kontrolirati urin svaki osmi dan.

Kontrolirati dok urin ne bude potpuno čist. Nakon tretmana treba snimiti bubrege kako bi provjerili jesu li se kamenci otopili. Ukoliko nisu, možete ponoviti tretman.

Knjiga “Biljne terapije i recepti” koja donosi blago prokušanih znanja sestre Ljubice o ljekovitom bilju kao daru iz Božje ruke, dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.

S. Ljubica Bernardica Kovač gostovala je u HKR-ovoj emisiji “Volim zeleno – ljekovito i začinsko bilje” koju možete poslušati OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja