Budi dio naše mreže

Što znači biti kršćanin na poslu? U tome nam pomaže Deset Božjih zapovijedi.

/ mp

Upamtite da kršćanin treba živjeti svoju vjeru ne samo u svom životu već i na poslu. Bez obzira jesmo li stalno zaposleni ili radimo na pola radnog vremena, pozvani smo djelovati moralno na svom radnom mjestu. Donosimo pet smjernica kako biti bolji zaposlenik, i to u skladu s Deset Božjih zapovijedi, javlja Aleteia.

Nemojte rad učiniti Bogom

Je li vaš posao ili karijera jedino svjetlo u vašem životu? Radite li nepotrebno prekovremeno? Jeste li stalno okupirani s poslom iako ne radite? Promislite o svojim prioritetima i osigurajte vrijeme za Boga kao i za vaše prijatelje. Ako njih stavite na prvo mjesto, onda će vam biti lakše uvidjeti da posao pretvarate u svog idola.

Poštujte svoga šefa

Nemojte loše govoriti o svom šefu ili šefici. Napravite sve što vaš šef traži od vas (dok god je moralno). Ako se ne slažete s poslovnim smjernicama, razgovarajte otvoreno i s poštovanjem sa svojim nadređenim.

Poštujte nedjelju kao Dan Gospodnji

Ako je moguće nemojte raditi nedjeljom. Ako pak morate raditi, ostavite slobodno vrijeme za misu i čitajte duhovno štivo kako biste taj dan učinili posebnim.

Nemojte naštetiti ugledu svojih kolega

Može se dogoditi da da ćete raditi s nekim tko je jako sitničav, nečastan ili nepažljiv. Ali dijeliti to svoje mišljenje sa svojim prijateljima ili kolegama nije u redu. Iako osoba s kojom radite uistinu radi grozne stvari, treba imati na pameti i da je ta osoba stvorena na Božju sliku i priliku.

Budite čedni na poslu

Bez obzira na to jeste li u braku ili sami, budite pažljivi u odnosima s kolegama suprotnog spola. Nemojte koketirati s kolegama. Budite svjesni rečenica koje izgovarate i koliko možete biti otvoreni u razgovoru. Ako razgovarate s osobom koja je u braku, važno je biti svjestan koliko ste emotivno bliski s drugima, pa čak i ako je nenamjerno.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja