Budi dio naše mreže

O baštini svetoga pape Ivana Pavla II.

Bioetičku minutu Hrvatskoga katoličkog radija u utorak dr. Jasenka Markeljević posvetila je promišljanju života svetoga pape Ivana Pavla II.

/ mp

U ozračju popuštanja izolacije  i obilježavanja 100. godišnjice rođenja pape Ivana Pavla II., s radošću sam opet s vama. Dijelivši  s nama  ljubav prema našoj domovini i blaženom Aloziju Stepincu, papa Ivan Pavao II. utisnuo je u naša srca i našu svijest istinu koja je polazište argumenta  u odgovorima na aktualna bioetička pitanja. Duh njegove svetosti pretočen u snagu “civilizacije ljubavi” u dramatičnom duelu “kulture života” i “kulture smrti” – ističe dostojanstvo života nerođenih, nemoćnih i bolesnih osoba.

U cilju oblikovanja savjesti i identiteta u duhu evanđelja, u doba njegova pontifikata utemeljen je  susret mladih na svjetskoj i nacionalnoj razini koji je nedavno odgođen u Zagrebu. U povodu rođendana svetog Ivana Pavla II., papa emeritus Benedik XVI. objavio je pismo  podsjetivši  nas  na  njegov pontifikat u povijesnim okolnostima urušavanja vjere u ponor relativizma. Na kraju pisma je istaknuo: “U vremenu kada Crkva ponovno pati pod ugnjetavanjem zla, on je za nas znak nade i pouzdanja”.

Prof. dr. sc. Jasenka Markeljević / Foto: Josip Ninković

Prof. dr. sc. Jasenka Markeljević pročelnica je Zavoda za kliničku imunologiju, pulmologiju i reumatologiju Interne klinike KBC Sestre milosrdnice Zagreb, a predaje na katedri interne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja