Budi dio naše mreže

Ako imate volje, zaputite se u supermarket, ugrabite nekoliko piva i idite brzo pozvoniti na župni ured jer danas je drugi ponedjeljak u rujnu, također poznat kao Međunarodni dan čašćenja svećenika pivom.

/ mp

Kako prenosi portal Muževni budite s portala catholicgentleman.com, ovaj dan nastao je kao spomendan na djelo danas svetog Hopswalda iz Aleyarda koji je bio prvi čovjek koji je svog svećenika počastio pivom.

Prema legendi, sv. Hopswald je bio teutonski poganin, majstor pivar koji se obratio i kojeg je krstio revan katolički svećenik. Jednog je dana počinio težak grijeh. Bez imalo čekanja, otrčao je svome svećeniku i ispovjedio svoj grijeh. Kasnije toga dana, dok je uživao u miru i čistoj savjesti, sv. Hopswald je osjetio toliku zahvalnost na sakramentu ispovijedi da je otrčao u župni dvor i ponudio svoga svećenika pivom.

„Ako niste dosad shvatili sv. Hopswald nije stvaran, ali vaš svećenik jest, i bez svećeničke službe, bilo bi gotovo nemoguće stići u nebo.“

Stoga se na ovaj drugi ponedjeljak u rujnu poziva na iskazivanje znaka zahvalnosti prema svećeniku, bilo to poziv na pivo ili poziv na večeru kod kuće. „Budite kreativni ako želite, ali svakako se sjetite svoga svećenika. Dajte mu do znanja da ste zahvalni na daru njegova svećeništva.“

Dodajmo još i potrebu molitve za svećenika. Prikažite njegovo svećeništvo na misi i izmolite za njega barem jednu deseticu. Neka vam zahtjevnost njegove službe bude uvijek pred očima, kao i zahvalnost na svemu što čini za vas, vašu obitelj i vašu župu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja