Budi dio naše mreže

Listopadski Tjedan odmora vrijedan - u NP Plitvička jezera ulaz po promotivnoj cijeni od 50 kuna!

Nacionalni park Plitvička jezera sudjeluje u akciji "Tjedan odmora vrijedan" koju organizira Hrvatska turistička zajednica. Od 16. do 25. listopada posjetitelje očekuju promotivne cijene ulaznica za Park kao i menija u restoranima Jezero, Poljana i Korana. Cijena ulaznice za odraslu osobu je 50 kuna, za dijete od 7 do 18 godina 20 kuna, a studentska ulaznica košta 30 kuna. Iz Parka preporučaju online kupnju ulaznica!

/ Sonja Kuzmić

Plitvička jezera, najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj, svojom iznimnom prirodnom ljepotom oduvijek su privlačila slučajne ili namjerne posjetitelje da svim osjetilima uživaju u njihovoj jedinstvenosti. Stoga ne čudi da su još davne 1949. godine proglašena prvim nacionalnim parkom Lijepe naše.

Nacionalni park Plitvička jezera / Foto: NP Plitvička jezera /

Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju Plitvička jezera, jedinstvena su vrijednost na svjetskoj razini, a ujedno su i razlog dobivanja međunarodnog priznanja 1979. godine, upisom na UNESCO-vu Listu svjetske baštine.

Nacionalni park Plitvička jezera / Foto: NP Plitvička jezera /

Ovu 2020. godinu Plitvička jezera obilježavaju kao 71 godinu od svog proglašenja Nacionalnim parkom i 41 godinu od upisa na UNESCO-vu Listu svjetske baštine.

Nacionalni park Plitvička jezera / Foto: NP Plitvička jezera /

Upravo je to razlog da 41. rođendan Plitvička jezera proslavljaju sa svojim posjetiteljima, sudjelujujući u promotivnoj akciji “Tjedan odmora vrijedan” u razdoblju od 16. do 25. listopada s povoljnijim cijenama ulaznica i svojom ponudom u restoranima Jezero, Poljana i Korana.

Njihovu prigodnu, slavljeničku ponudu pogledajte ovdje.

Napomena: zbog velikog interesa, iz Parka preporučaju kupnju online kako biste osigurali svoje ulaznice (kupiti ih možete putem linka).

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja