Budi dio naše mreže

"Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem" geslo je božićne akcije koju i ove godine provode njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu u Svetoj Zemlji.

/ mp

Putem portala www.dormitio.net/weihnachtsaktion, e-maila weihnachtsaktion@dormitio.net najkasnije do srijede, 21. prosinca 2022. možete prijaviti svoje ime i prezime te će ono u božićnoj noći biti položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu.

Prijava i sudjelovanje je besplatno i bez ikakvih obveza, no tko želi može uplatiti dobrovoljni prilog za ovu opatiju i socijalne projekte u Svetoj Zemlji.

Iz godine u godinu sve je više odaziva,  a razlog tako velikog odaziva i sudjelovanja je ta što su i hrvatski katolički mediji podržali ovu božićnu akciju tako što su o ovome objavili i obavijestili svoje čitatelje na svojim web portalima. Prema dostupnim informacijama bilo je dosta i hrvatskih imena i prezimena kako iz Hrvatske, BiH, tako i iz inozemstva (Njemačke, Austrije, Švicarske…), što znači da su i hrvatski iseljenici sudjelovali u ovoj akciji.

Njemački benediktinci i još stotinu vjernika, nakon božićne polnoćke i noćnog molitvenog bdijenja pješice će se i ove godine u božićnoj noći uputiti kao nekoć pastiri u Betlehem gdje će na mjestu Isusova rođenja položiti listu s imenima i pomoliti se za sve njih. Nakon toga molit će jutarnju molitvu na mjestu Isusova rođenja. Iz Jeruzalema krenut će u 2 sata, a u desetak kilometara udaljeni Betlehem stići će oko 4:30 sata.

Lista je, kažu ovi njemački benediktinci. iz godine u godinu sve duža, a i teža za nositi.

Više informacija pronađite na portalu opatije http://www.dormitio.net/weihnachtsaktion ili na Facebooku pod nazivom „Dormition Abbey Jerusalem“.

Prošle 2021 godine bilo je prijavljeno 74.841 imena.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja