Budi dio naše mreže

Papa Franjo nas potiče da doktrinu anđela čuvara shvatimo kao istinu, a ne kao nešto 'pomalo imaginarno'. U jednoj propovijedi predložio je nekoliko pitanja kojima bismo mogli preispitati svoju savjest u vezi s ovim Božjim darom i doznati kako se odnosimo prema svom anđelu čuvaru.

/ vž

Ideja da imamo anđela čuvara nije samo lijepa bajka već je istina, piše Aleteia. Na jutarnjoj misi u Domu sv. Marte 2014. godine, papa Franjo je predložio da si postavimo nekoliko pitanja o svojim anđelima čuvarima i doznamo u kakvom smo odnosu s njima.

U svojoj je propovijedi upozorio da ne postanemo buntovni prema našim anđelima čuvarima budući da svi mi ljudi – sve do Adama i Eve – dolazimo u iskušenje biti neovisni zanemarujući ono što je za naše dobro.

“Ako imate takav stav poslušnosti, i slušanja savjeta, ako ste otvorenog srca bez želje da se bude najveći i ako imate stav da ne želite životnim putem ići sami, bit ćete bliži stavu djeteta i bliži kontemplaciji Oca”, rekao je papa Franjo. Također nas potiče da doktrinu anđela čuvara shvatimo kao istinu, a ne kao nešto ‘pomalo imaginarno’. Sam Bog pojašnjava prisutnost anđela čuvara, primijetio je papa citirajući knjigu Izlaska:

“Šaljem, evo, svog anđela pred tobom da te čuva na putu i dovede te u mjesto koje sam priredio. Poštuj ga i slušaj! Ne buni se protiv njega, jer vam neće opraštati prekršaje: ta moje je ime u njemu.” (Izl 23,20)

Pitanja za našeg anđela čuvara

Svoju propovijed papa Franjo je zaključio s nekoliko pitanja kojima bismo mogli preispitati savjest u vezi s ovim Božjim darom:

Kakav je moj odnos s mojim anđelom čuvarom?

Slušam li ga?

Želim li mu dobar dan ujutro?

Kažem li mu: ‘Čuvaj me dok spavam?’

Razgovaram li s njim?

Pitam li ga za savjet?

Je li on uz mene?

Foto: Facebook

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja