Budi dio naše mreže

Sestra Tea Božić prve redovničke zavjete položila je u utorak, 12. rujna, u crkvi Gospe van Grada u Šibeniku za vrijeme misnog slavlja koje je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. Među svećenicima koji su koncelebrirali bio je i umirovljeni biskup Ante Ivas. Na slavlju je sudjelovao velik broj sestra Franjevki od Bezgrješne, te rodbina novozavjetovane sestre.

/ mp/IKA

U homiliji biskup Rogić je poručio da ići za Isusom znači prihvaćati volju Božju, ponizno, služeći, izgarajući. Ići za Isusom znači prihvaćati njegov put križa, nošenje križa, umiranje. Ići za Isusom znači pobijediti grijeh, zlo i samu smrt, da bi se zauvijek živjelo u radosti Neba, u vječnoj Božjoj ljubavi koja nema zalaza, rekao je.

Biskup je nadalje naglasio kako se Gospodinu odazvala sestra Tea i prihvatila  biti drugačija u ovome svijetu, biti ud Kristova tijela, biti dio svoje zajednice, odgovoriti na poziv služenja i poslanja po mjeri dara i vjere koju će joj Gospodin udijeliti.

“Trajno će ju pozvati da njezina ljubav bude ne hinjena, ne glumljena, ne prevrtljiva ili usiljena, nego odgovorna. Da od zla bježi, a uz dobro prijanja. Bože, sa svima nama imaš plan. I sestra Tea dio je tvoga nauma. Daj da ona i svi mi ispunimo mjeru svog darivanja, svoga služenja i da budemo ono zrno koje je donijelo roda i koje će počastiti Otac nebeski”, kazao je biskup Tomislav Rogić.

Sestra Tea Božić položila prve redovničke zavjete

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja