Budi dio naše mreže

POZITIVNA MINUTA "Pomozi sebi da budeš dobro"

"Bog će uvijek učiniti ono što je za naše dobro, ali je važno da ja budem hrabar učiniti ono što ja mogu učiniti. Možda ne mogu sve, ali puno toga mogu", istaknuo je fra Josip Vlašić, jedan od pazinskih fratara koji organiziraju e-Duhovne vježbe, u današnjoj "Pozitivnoj minuti".

/ kv

U mnoštvu negativnih i teških vijesti, ovaj se franjevac u ovim zahtjevnim vremenima odlučio vježbati u pronalaženju dobrih riječi. Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, tako će svakoga dana video-porukom pod nazivom “Pozitivna minuta” tražiti dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža.

Bog će uvijek učiniti ono što je za naše dobro

“Ponekad mi netko kaže: “Fratre, pomoli se za mene. Nisam dobro. Ne osjećam se dobro.” I rado se pomolim za ljude, ali mi bude žao kada vidim da se ti isti ljudi ne trude da im bude dobro. Sveti Augustin je negdje rekao da nas je Bog bez nas stvorio, ali nas bez nas neće spasiti. Ja mogu učiniti štogod da me bog spasi, ja mogu učiniti štogod da mi Bog pomogne. Sveti Ignacije je zapisao: Moli kao da sve osvisi o Bogu, ali u isto vrijeme radi kao da sve ovisi o tebi.” Bog nikad neće zakazati. Bog će uvijek učiniti ono što je za naše dobro, ali ja važno da ja budem hrabar učiniti ono što ja mogu učiniti. Možda ne mogu sve, ali puno toga mogu.”

#pozitivnaminuta [POMOZI SEBI DA BUDEŠ DOBRO]

Geplaatst door Josip Vlašić op Donderdag 26 maart 2020

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja