Budi dio naše mreže

U Družbu Služavki Malog Isusa Bog je pozvao i nekoliko parova rođenih sestara.

/ mdj

Služavke Malog Isusa slijede primjer Isusova milosrđa koje pokazuje ljubav Očevu u praštanju i u brizi za žalosne, siromašne i napuštene. Darom služenja, kojeg su primile od Duha Svetoga, po Isusovu primjeru i danas služe njegovoj najmanjoj braći i u njima služe samog Maloga Isusa.

Bogu nije strano pozvati braću i sestre putem svećeništva ili redovništva. Na tom tragu donosimo vam priču o rođenim sestrama, Kristini i Monici.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Služavke Malog Isusa, Zagreb (@smi.zagreb)

O družbi

Pod sigurnim vodstvom Duha Svetoga, dana 24. listopada 1890. u Sarajevu je utemeljena Družba sestara Služavki Malog Isusa. Ona je i životno djelo vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera koje raste, cvate i rađa, uz mnoge kušnje, već 125 godina.

Želeći riješiti tešku situaciju velikog broja siromaha sarajevski nadbiskup Josip Stadler je u kolovozu 1890. kupio kuću u ulici Mjedenici da bi tu ubuduće zbrinjavao siromašne osobe i djecu. Ta trošna kučica postala je prva nadbiskupska ubožnica. Kuća je uređena i na blagdan sv. Rafaela, 24. listopada 1890. otvorena uz prihvaćanje nekoliko ženskih osoba, te se taj dan se smatra utemeljenjem Družbe.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja