Budi dio naše mreže

Među 70 novozaređenih svećenika u meksičkoj nadbiskupiji Guadalajara jest i jedan Hrvat. Riječ je o članu Neokatekumenskoga puta porijeklom iz Istre vlč. Patriciju Stariću.

/ dt/IKA

Jedan od 70-orice mladomisnika u Guadalajari, koje je za prezbitere zaredio tamošnji nadbiskup José Francisco Robles Ortega, je i vlč. Patricio Starić, porijeklom iz Istre, točnije iz katedralne Župe Uznesenja Marijina u Poreču, u kojoj je župničku službu donedavno obavljao novi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić. Vlč. Starić je član Neokatekumenskog puta, koji je svoju formaciju završio u Guadalajari te će tu i ostati na službi, prenosi portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Rođen je u Poreču, 31. prosinca 1977., od roditelja Tome Starića i majke Adrijane rođ. Benčić. Ima mlađeg brata Marka. Osnovnu školu, kao i srednju trgovačku sa zvanjem komercijalista, završio je u rodnom gradu. Zadnji posao koji je obavljao bio je u Hrvatskoj pošti. Točka prijelomnica u njegovu životu bila je 1996. kada je, slušajući kateheze, ušao u zajednicu Neokatekumenskoga puta u Poreču. Božjom Providnošću u Meksiko je došao 2011., a sa studijem teologije započeo je godinu poslije u Guadalajari.

Vlč. Starić je, zajedno s trojicom svećenika pristiglih iz Hrvatske, svoju mladu misu slavio 9. lipnja u svetištu Gospe Guadalupske u Mexico Cityju. Među nazočnima na misi ređenja u nedjelju 5. lipnja bio je i vlč. Ante Vidović, otpravnik poslova Apostolske nuncijature u Meksiku. On je na kraju euharistijskoga slavlja čestitao ređenicima, roditeljima i nadbiskupiji te pročitao tekst Apostolskog blagoslova pape Franje koji je na pergameni uručen svakom ređeniku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Catholic News Agency (@catholicnewsagency)

Valja spomenuti da je Nadbiskupija Guadalajara jedna je od najvećih biskupija na svijetu i broji oko sedam milijuna vjernika, oko 1 400 svećenika, oko 2 500 redovnika i redovnica te 995 bogoslova na svim razinama formacije. Inače, na misama i u subotu i nedjelju 4. i 5. lipnja bilo je nazočno po oko deset tisuća vjernika. Bila je nazočna i grupa od 15 Hrvata, tri svećenika iz Porečke i Pulske biskupije, brat i rodbina redenika vlč. Starića. Uz kardinala zareditelja, suslavilo je svih šest pomoćnih biskupa te oko 200 svećenika.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja