Budi dio naše mreže

Bogoslov kapucinskog reda fra Mišo Biskup položio je svoje svečane redovničke zavjete u ruke provincijala Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šimića u subotu na blagdan Rana sv. Oca Franje, tijekom svečanog večernjeg euharistijskog slavlja u biskupijskom Svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku kojim upravljaju braća kapucini.

/ mp/IKA

U euharistijskom slavlju svečanog zavjetovanja sudjelovala su braća svećenici, redovnici i bogoslovi iz Hrvatske kapucinske provincije, obitelj Biskup, rođaci i prijatelji, te lijepi broj vjernika. Provincijal Šimić je u svojoj homiliji naglasio važnost redovničkih zavjeta siromaštva, poslušnosti i čistoće, koje daje fra Mišo, osobito za današnji svijet u kojem su siromasi banalizirani, izbjegava se poslušnost autoritetima i ne drži predbračna ni bračna čistoća, niti se osobito drži do kreposnog i moralnog života. 

Fra Mišo Biskup je rođen 3. listopada 1978. godine u Dubrovniku. U Zagrebu je završio studij teologije 2014. godine. Nakon završetka studija teologije kroz sljedećih nekoliko godina u svom traženju u odgovoru na Božji poziv fra Mišo je u domovini obavljao različite poslove, a također i u svijetu kao pomorac, no uvijek se (kako je i sam naglasio u svojoj zahvalnoj riječi na kraju slavlja svečanih zavjeta) vraćao u Dubrovnik, u Svetište Gospe od Milosrđa, gdje je odrastao i ministrirao kao dječak, i u molitvi predavao zagovoru blažene Djevice Marije i konačno se odlučio uči u kapucinski red. Stoga mu je, kako je i sam naglasio, velika radost što je upravo svoje svečane redovničke zavjete položio ovdje „doma“ u svom Svetištu i među braćom kapucinima s kojima je odrastao odmalena. 

U novicijat Manje braće kapucina stupio je u Italiji 2018. godine. Nakon početne formacije, novicijata i boravka među kapucinima u Milanu i Zagrebu na poziv fra Ivice Vrbića, misionara u kapucinskoj misiji Minero-Santa Cruz u Boliviji, sudjelovao je u životu i radu te misije kroz godinu dana, te je sada po povratku i nakon duhovne pripreme položio u Dubrovniku svečane redovničke zavjete. 

Red đakonata fra Miši će 8. listopada podijeliti dubrovački biskup, mons. Roko Glasnović, pod svečanim euharistijskim slavljem 8. listopada, također u biskupijskom Svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku.

Kapucin fra Mišo Biskup položio svečane zavjete

Kapucin fra Mišo Biskup položio svečane zavjete

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja