Budi dio naše mreže

Podnosite jedni druge u ljubavi; trudite se sačuvati jedinstvo Duha svezom mira! Jedno tijelo i jedan Duh - kao što ste i pozvani na jednu nadu svog poziva!

/ hk

Težnja za jedinstvom u našem je svijetu hvalevrijedan napor, no jedinstvo nije uvijek lako ostvariti. Ono zahtijeva suradnju obiju strana i to je zahtjevan zadatak. U Poslanici Efežanima sveti Pavao iznosi jednostavan, ali snažan recept za jedinstvo. On opisuje što je potrebno za očuvanje jedinstva i kako ga održati, prenosi portal Aleteia.

“Zaklinjem vas dakle ja, sužanj u Gospodinu: sa svom poniznošću i blagošću, sa strpljivošću živite dostojno poziva kojim ste pozvani! Podnosite jedni druge u ljubavi; trudite se sačuvati jedinstvo Duha svezom mira! Jedno tijelo i jedan Duh – kao što ste i pozvani na jednu nadu svog poziva! Jedan Gospodin! Jedna vjera! Jedan krst! Jedan Bog i Otac sviju, nad svima i po svima i u svima” (Ef 4, 1-6). 

Foto: Pixabay

Njegov je recept jednostavan, ali nije jednostavno provesti ga u djelo. Recept je to koji podrazumijeva da se ponizimo pred drugima te da prema njima postupamo nježno, strpljivo i s ljubavlju. Prečesto nemamo nijedan od tih ključnih sastojaka i poskliznemo se – to je ono što prijeti jedinstvu.

Nježnost, strpljivost i ljubav!

Prije svega, moramo se vezati za Krista i dopustiti da nas Bog sjedini u vezu koju ništa ne može slomiti.

“Nego, istinujući u ljubavi da poradimo te sve uzraste u Njega, koji je Glava, Krist, od kojega sve Tijelo, usklađeno i povezano svakovrsnim zglobom zbrinjavanja po djelotvornosti primjerenoj svakomu pojedinom dijelu, promiče svoj rast na saziđivanje u ljubavi” (Ef 4, 15-16). 

Budemo li slijedili recept svetog Pavla, bit ćemo mnogo bliže jedinstvu nego što bismo to ikada mogli biti oslanjajući se samo na svoje snage.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja